Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

CDC: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα

Δεν είναι γνωστό πόσο διαρκεί η προστασία

Συστάσεις όπως η εφαρμογή μάσκας και κοινωνικές σποστάσεις συνεχίζουν να ισχύουν. Δεν είναι γνωστό πόσο διαρκεί η προστασία, οπότε τα άτομα που είχαν τον τελευταίο τους εμβολιασμό πριν από τρεις μήνες ή περισσότερο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν.


Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 δεν χρειάζεται να μπουν καραντίνα όπως ανέφεραν την Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε ενημερωμένες οδηγίες στον ιστότοπό της. Άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως εναντίον κορονoϊού - τώρα σημαίνει ότι με δύο δόσεις είτε του εμβολίου Pfizer / BioNTech ή Moderna - μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα εάν εκτίθενται σε κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ είπε την Τετάρτη.


Η καραντίνα συνιστάται συνήθως για υγιή άτομα που έχουν εκτεθεί στον ιό. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι άνθρωποι καλούνται να απομονωθούν από άλλους για μία έως δύο εβδομάδες για να δουν αν αναπτύσσουν συμπτώματα του Covid-19. Μη εκθέτοντας άλλους, η καραντίνα μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η διάδοση της νόσου.

 

Στην ενημέρωση, το CDC είπε ότι τέτοια καραντίνα δεν είναι απαραίτητη για πλήρως εμβολιασμένα άτομα εντός τριών μηνών από τη λήψη των τελευταίων δόσεων τους, εφόσον δεν εμφανίζουν συμπτώματα. «Πλήρως εμβολιασμένος» σημαίνει ότι έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τότε που ένα άτομο έλαβε τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου δύο δόσεων ή μία δόση ενός εμβολίου μίας δόσης.


Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις, σημείωσε το CDC. Απλώς δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται καραντίνα.

"Πλήρως εμβολιασμένα άτομα που πληρούν κριτήρια δεν θα απαιτείται πλέον να καραντίνα μετά από έκθεση σε κάποιον με COVID-19", δήλωσε το CDC σε ενημερώσεις στην ιστοσελίδα του με οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό.


Τα κριτήρια:


Πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως - με τουλάχιστον δύο εβδομάδες να έχουν περάσει από τη δεύτερη λήψη. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζονται δύο εβδομάδες για την πλήρη ανοσία μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου.


Ωστόσο, το CDC λέει ότι δεν είναι γνωστό πόσο διαρκεί η προστασία, οπότε τα άτομα που είχαν τον τελευταίο τους εμβολιασμό πριν από τρεις μήνες ή περισσότερο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα εάν εκτεθούν. Θα πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα.


Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365