Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση του lockdown δείχνουν οι δηλώσεις των ειδικών

Υγειονομικά ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, με τηλεοπτικές δηλώσεις τους, μίλησαν για μία αρκετά πιθανή παράταση του lockdown. Ενώ όλα φαίνεται να δείχνουν πως θα πάμε σε παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας.


Ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε στο MEGA πως εκτίμηση του είναι ότι το lockdown θα παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο κανάλι, είπε πως οι διασωληνωμένοι αυξάνονται όμως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Ακόμη ανέφερε πως παρατηρείται μείωση στα κρούσματα και πως το ιικό φορτίο παραμένει σταθερό.


Αναφορικά με το lockdown, έδωσε την εκτίμηση του πως θα πάρει παράταση μίας εβδομάδας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως το κρύο και η κακοκαιρία ευνοεί την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την μεταδοτικότητα του κορονοϊού.


Ο κύριος Σαρηγιάννης, χώρισε το μελλοντικό άνοιγμα της εστίασης σε δύο σημεία. Για την νότια Ελλάδα είπε πως θα πρέπει να λειτουργήσει τον Απρίλιο ενώ για τη βόρεια Ελλάδα λίγο αργότερα, δηλαδή Μάιο.


Βατόπουλος: Υγειονομικά ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown


Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος θεωρεί πως είναι υγειονομικά ασφαλής η παράταση του lockdown.


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής είπε πως η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις του ιού θα κρίνουν την πορεία του lockdown. «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown» δήλωσε.


Ενώ για ακόμη μία φορά, υπογράμμισε πως προτεραιότητα της Επιτροπής είναι το άνοιγμα των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365