Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021

Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Δήμου Αλμωπίας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Ανακοίνωση

Πρόγραμμα Επετειακών Εκδηλώσεων Δήμου Αλμωπίας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.


«Δεύτε παίδες των Ελλήνων 

ο καιρός της δόξης ήλθε 

ας φανώμεν άξιοι εκείνων 

που μας δώσαν την αρχήν» - Ρήγας Βελεστινλής


Ο Δήμος Αλμωπίας τιμώντας την σημαντικότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας και συμμετέχοντας στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προετοίμασε μια σειρά από εκδηλώσεις, με σκοπό αφενός την ανάδειξη της σημασίας του εορτασμού της επετείου ως γεγονότος μείζονος εθνικής σημασίας, αφετέρου να αφήσει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές ιστορικά στοιχεία για τον ρόλο της Αλμωπίας στην Επανάσταση του 1821.

Στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, τιμούμε τους προγόνους μας που ξεσηκώθηκαν απέναντι στην υποδούλωση. Τιμούμε το «μαρτύρων και ηρώων αίμα», για να αναπνέουμε εμείς σήμερα. Η Επανάσταση των Ελλήνων γοήτευσε και ως ιστορικό γεγονός άγγιξε τα όρια του μύθου. Το βλέπουμε και σήμερα, όταν 200 χρόνια μετά, η αναφορά και μόνο στην 25η Μαρτίου ασκεί μια αναζωογονητική, σχεδόν ηλεκτρική δύναμη πάνω μας. Έτσι, παρά τη διαφορετική καθημερινότητα λόγω της πανδημίας, συγκροτήσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, ομιλιών και δράσεων που στόχο έχουν, όχι μόνο να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτή την λαμπρή ιστορική ημερομηνία αλλά και να θέσουν τα θεμέλια για μια μνήμη ισχυρότερη, ανεξαρτήτως τόπου και χρόνου.

Αν και οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα και στο Δήμο μας, θα είναι διαφορετικοί από τον αρχικό σχεδιασμό, ευελπιστούμε να δώσουν σε όλους μας, τη δυνατότητα να μάθουμε, να ακούσουμε και να κατανοήσουμε περισσότερα και για την ιστορία μας ως Έθνος, αλλά και ως περιοχή που συνέβαλλε στην Ελληνική Επανάσταση και για πολλά χρόνια αντιστέκεται στις προκλήσεις.

 Έχοντας ολοκληρώσει τον προγραμματισμό, σας παρουσιάζουμε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων, με την κατανομή τους να γίνεται σε ξεχωριστές θεματικές ενότητες.

Η εναρκτήρια διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου και ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 4 Νοεμβρίου, ημέρα της Απελευθέρωσης της Αριδαίας. Ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα επιτρέψουν, ώστε στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων να υπάρχει η φυσική παρουσία όλων σας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΖΗΤΩ ΤΟ 1821!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365