Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021

Αλλαγές στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 2.000 ανέργων

Αναλυτικότερα

Αλλαγές περιλαμβάνονται στο «Ειδικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ)».


Μία από τις αλλαγές αφορούν ότι πλέον στους ωφελούμενους μπαίνουν και οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.


Αναλυτικότερα ωφελούμενοι είναι τα Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ), τα Απεξαρτημένα Άτομα από εξαρτησιογόνες ουσίες, τα Αποφυλακισμένα, τα Νεαρά Παραβατικά Άτομα ή τα Νεαρά Άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία προσλαμβάνονται από τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα, και είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ τουλάχιστον κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους.


Επίσης σημειώνεται οι γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να προσκομίζουν βεβαίωση ότι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία ωφελουμένων, υπογεγραμμένη από νόμιμο εκπρόσωπο των ακόλουθων φορέων, ως εξής:


Για το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), από τον νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα κατόπιν εισήγησης από τον/την προϊστάμενο/η της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.


Για τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), από τον νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα κατόπιν εισήγησης της Τριμελούς Επιστημονικής Επιτροπής.


Για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες των Δήμων, από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου κατόπιν εισήγησης του/της προϊσταμένου/ης της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.


Για τους Ξενώνες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), από τον νόμιμο εκπρόσωπο κατόπιν εισήγησης του/της Προϊσταμένου/ης της Κοινωνικής Υπηρεσίας.


Προϋπόθεση για να λάβουν την ανωτέρω βεβαίωση αποτελεί να έχουν ολοκληρώσει την εργασιακή συμβουλευτική που παρέχεται από τις δομές του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ.


Η βεβαίωση θα αναφέρει ρητά ότι χορηγείται για αίτηση στο Ειδικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365