Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση της Τομ.Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ για την πανδημία στην Πέλλα - 315 ενεργά κρούσματα

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την ένταξη της Π.Ε. Πέλλας στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), κρούουμε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες όπου η κατάσταση στο νομό ήταν τραγική, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς.


Από ότι φαίνεται και από τα στοιχεία (315 ενεργά κρούσματα) και την κατάσταση στα νοσοκομεία ( 40 νοσηλευόμενοι, 7 στη ΜΕΘ στα Γιαννιτσά και 12 νοσηλευόμενοι στην Έδεσσα), βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά να ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. 


Γίνεται φανερό ότι η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες μιας και δεν προχώρησε σε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης των 2 νοσοκομείων και της ΠΦΥ του νομού, αγνοώντας τις εκκλήσεις των γιατρών, νοσηλευτών και των υπόλοιπων μαζικών φορέων για άμεσες μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, για κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών και για μαζικά τεστ σε εργασιακούς χώρους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. 


Οι δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη περί «ατομικής ευθύνης» και ότι μέσω των selftest θα αποκρουστεί το τρίτο κύμα, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νομού που καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν ακριβά τις αντιλαϊκές επιλογές της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αντί η κυβέρνηση να στελεχώσει Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία και κινητές μονάδες Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ' αυτό, πετάει ξανά το μπαλάκι στο λαό και στην "ατομική του ευθύνη". Η αντιμετώπιση όμως της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.


Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην αποδεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση και αναδεικνύει την ανάγκη της κλιμάκωσης της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων. Τονίζουμε ότι δεν μπορεί σε μια περιοχή όπου, πέρα από τους μεγάλους εργασιακούς χώρους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και τα εργοστάσια μεταποίησης όπου θα δουλέψουν χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι, να μη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις διεκδικήσεις των συνδικάτων. Δεν πρέπει η Πέλλα για άλλη μια φορά να μετατραπεί σε μία υγειονομική βόμβα. Γι' αυτό η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, χωρίς φόβο μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικά οργανωμένο και ταξικό αγώνα, απαιτώντας εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, μέτρα στους χώρους δουλειάς.


Μόνο συλλογικά μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις εγκληματικές πολιτικές ενός συστήματος που συνθλίβει ανθρώπους για το κέρδος. Και η ατομική ευθύνη για συμμετοχή στον μαζικό αγώνα, η ευθύνη να διαλέξουμε πλευρά στην καθημερινή ταξική πάλη, μεγαλώνει όσο επιδεινώνεται η κατάσταση μπροστά στα μάτια μας.

2 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ εδώ και 37 χρόνια τουλάχιστον που ζω εγώ μόνο καλεί τον λαό σε απεργίες σε διαδηλώσεις κτλ κτλ.μηδεν πρωτοβουλία φυσικά όταν είσαι βολεμενος γιατί να εκτεθεις! θέλετε να βοηθήσετε? πείτε όλους τους βουλευτές του κόμματος σας να κάνουν 1 μηνιατικο δωρεά στα νοσοκομεία της περιοχής.Φυσικα τέτοια ζώα είμαστε ο λαός που ακόμα πιστεύει σε κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, το ΚΚΕ ειναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο απο την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του το 1918, παίρνει πρωτοβουλίες και καλεί το λαό να τις υιοθετίσει προκειμένου να δει καλύτερες μέρες. Είναι ντροπή να κατηγορούμε δεξια και αριστερά οποιον μας κατέβει λέγοντας οτι δεν κανει τίποτα την στιγμή που εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε διατεθημένοι να κάνουμε κάτι για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Τα πολιτικά κόμματα είναι για να προτείνουν, ο λαός είναι αυτός που καλείται να παρει την ευθύνη και να κάνει τις επιλογές του. Απο την ανακοίνωση που εξέδωσε η Τ.Ε. τί είναι αυτο με το οποίο διαφωνείς; Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα επωφεληθούμε απο μετρα περιορισμού της διασποράς στους εργασιακούς χώρους; ή θα περιμένουμε τους μεγαλοεργοστασιαρχες να μας λυπηθούν και να μας κανουν τεστ covid; Όσο παραμένουμε αδρανείς τόσο θα θησαβρίζουν στις πλάτες μας και στην υγεία μας! Το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις έχει θα είναι εκεί για να υπερασπιστέι το δίκιο του λαού.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365