Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

AstraZeneca: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα μέχρι την τελική απόφαση του EMA

Το πρωί της Τρίτης, στις 9:00, θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Τις οδηγίες του EMA θα ακολουθήσει η Ελλάδα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές.


Το πρωί της Τρίτης, στις 9:00, θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπου και θα συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο, μετά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία αποφάσισαν σήμερα να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.


Υπενθυμίζεται ότι σε ειδική συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών την Κυριακή εξετάστηκε το ζήτημα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και έλαβε την απόφαση ότι ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.


Πάντως, η ίδια η εταιρεία, με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως ο έλεγχος σε εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της AstraZeneca δεν δείχνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αιματικών θρόμβων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365