Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

Νέοι Αγρότες: Τι θα ισχύσει για «κατώφλι», επίσπορες και στρατιωτική θητεία

Η προδημοσίευση του Μέτρου 6.1 δεν αργεί

Αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο, υπό διαβούλευση, σχέδιο προδημοσίευσης, αλλά και ομοιότητες με το προηγούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, θα περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.


Σύμφωνα με ανώτατη πηγή από το ΥΠΑΑΤ, το υπουργείο αναμένεται να χαμηλώσει το «κατώφλι» εισαγωγής από τα 14.000 ευρώ της διαβούλευσης στα 12.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση για την ηπειρωτική χώρα και στα 10.000 ευρώ για τις νησιωτικές περιοχές.


Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα αυτό βρισκόταν στα 8.000 ευρώ. Επιπλέον, το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν οι επίσπορες καλλιέργειες, έχει απορριφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Σε ερώτημα που διατυπώνουν μελετητές και αγρότες, εάν η ιδιοκτησία γης θα παραμείνει ως ένα από τα σημαντικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αυτό που προκύπτει είναι ότι δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή ως προς το εν λόγω κριτήριο. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας δεν θα είναι απαραίτητη για την ένταξη στο πρόγραμμα.


Πάντως, η προδημοσίευση του Μέτρου 6.1 δεν αργεί, κάτι που δεν είναι απίθανο να γίνει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365