Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Έφυγε από την ζωή ο Γιάννης Μισσελής - Το τελευταίο αντίο του Τζαμτζή

Συλλυπητήριο μήνυμα 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Αποχαιρετώντας έναν άξιο δημόσιο λειτουργό».


Ένα «τελευταίο αντίο», θα ήθελα να εκφράσω κι εγώ, στον Γιάννη Μισσελή, τον άξιο δημόσιο λειτουργό, όπως τον γνώρισα, μέσα από τη συνεργασία μας με την ιδιότητα μου ως Δημάρχου Σκύδρας αλλά και ως Βουλευτή Πέλλας. 


Άνθρωπος της δουλειάς και όχι των «φώτων» της δημοσιότητας, συνήθως στο γραφείο του από νωρίς το πρωί, ασχολούμενος με ιδιαίτερη αγάπη και προσήλωση με τη διοίκηση του έργου της Νομαρχιακής κι αργότερα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Προσέγγιζε πάντοτε με γνώση και ρεαλισμό όλα τα θέματα και, πολύ γρήγορα, σου εξηγούσε αν «κάτι γίνεται ή δεν γίνεται». Δεν χρησιμοποιούσε ποτέ μισόλογα. Ήταν ο άνθρωπος της αλήθειας, της εντιμότητας και της ειλικρίνειας. Γνώριζε σε βάθος όχι μόνο το νομικό και θεσμικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις, έχοντας την πολύτιμη ικανότητα, να μπορεί να προβλέψει το μέλλον μίας υπόθεσης, ανάλογα με τους πιθανούς χειρισμούς της. Έτσι, είχε γλυτώσει πολλούς διοικούντες από κακοτοπιές, αλλά είχε υποστηρίξει και πολυάριθμα στελέχη του δημόσιου τομέα στο έργο τους και στην καριέρα τους. 


Πάντοτε ανιδιοτελώς και χωρίς να τον ενδιαφέρει η «καρέκλα» (έφτασε στον βαθμό του Γενικού Διευθυντή απολύτως με την αξία του), ούτε καν το «ευχαριστώ» που του όφειλαν πολλοί. 


Υπήρξε από τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που προώθησαν την αξιοκρατία στη δημόσια διοίκηση και, μάλιστα, σε εποχές που οι κομματικοί μηχανισμοί «έκοβαν και έραβαν». Ακόμη, ήταν πάντοτε αμερόληπτος και δίκαιος στις εισηγήσεις του και, με την υπομονή και ηρεμία που τον διέκριναν, κατάφερε να καθιερώσει πολλές σημαντικές τομές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην Πέλλα και πανελλαδικά. Αρκετές από τις ιδέες του έχουν γίνει ρυθμίσεις και νόμοι του κράτους, επιλύοντας χρόνια ζητήματα στην Αυτοδιοίκηση,  παρέχοντας σημαντικές αρμοδιότητες στους Αυτοδιοικητικούς, αφού, αθόρυβα και «σε ανύποπτο χρόνο», τις συζητούσε με πολιτικά πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν πρόσβαση στη νομοθετική εξουσία. Είναι γνωστό ότι πολλά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα (σε όλους τους χώρους) και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης τον συμβουλεύονταν, συνήθως με δική τους πρωτοβουλία. 


Νιώθω πραγματικά συγκίνηση που ο Γιάννης Μισσελής δεν είναι πια ανάμεσά μας, που δεν έχω τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του θέματα που για την επίλυσή τους θα ήταν πολύτιμη η εμπειρία του. Με πόνο ψυχής, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.  


Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365