Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Αριδαία: Καταγγελίες γονέων κατά δασκάλας - Κάνει μπούλινγκ στους μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μια σοβαρή καταγγελία για δασκάλα δημοτικού, προχώρησαν γονείς στην Αλμωπίας

Γονείς καταγγέλλουν μια δασκάλα από δημοτικό σχολείο της Αριδαίας για λεκτική και ψυχολογική βία σε βάρος των παιδιών τους.


Σε σοβαρή καταγγελία για λεκτική και ψυχολογική βία στα παιδιά τους από δασκάλα δημοτικού σχολείου στην Αριδαία προχώρησαν ορισμένοι γονείς.


Σε μια σοβαρή καταγγελία για δασκάλα δημοτικού, προχώρησαν γονείς στην Αλμωπία. 


Η συγκεκριμένη δασκάλα όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι γονείς απέτρεψε μαθήτρια, που η μητέρα της κατάγεται από τη Βουλγαρία, να διαβάσει κείμενο θρησκευτικών, όπως μεταδόθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 


«Δεν θα διαβάσεις αυτό το κείμενο, γιατί δεν είσαι χριστιανή», φέρεται να έχει πει η δασκάλα στο παιδί. 


Η μητέρα του κοριτσιού από την Βουλγαρία, ανέφερε πως στην εκκλησία, το δικό της το παιδί το έκαναν στην άκρη και η μικρή ρώτησε μια άλλη δασκάλα «κυρία εγώ να μπω στην εκκλησία;», επειδή είχε φόβο. 


«Θέλουμε να πηγαίνουν τα παιδιά μας χαρούμενα στο σχολείο και να φεύγουν χαρούμενα, χωρίς φόβο και τρόμο», ανέφερε μια μητέρα. 


Σε μια άλλη περίπτωση απομάκρυνε μικρό μαθητή από την αίθουσα, επειδή την ενοχλούσε!


Επίσης ένα άλλο παιδάκι, επειδή έβηχε το κλείδωσε σε μια αίθουσα μόνο του και το άφησε εκεί μέχρι...να το θυμηθεί!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, απειλεί τα παιδιά με τιμωρία αν μιλήσουν στον διευθυντή, ενώ κάποια παιδιά δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο. 


«Μας είπε να μην μιλάμε για ό,τι γίνεται μέσα στην τάξη στην μαμά και στον μπαμπά», αναφέρουν τα παιδιά στην καταγγελία. 


Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με το ρεπορτάζ του Star (το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται στο 33:30)


Πηγή: Star

19 σχόλια:

  1. αυτά τα πράγματα τέλειωσαν με την πτώση της δικτατορίας.Προφανώς και η κυρία δασκάλα αποτελεί παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προφανώς έχει σταματήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το περιστατικό σε χωριό της Αλμωπίας με τη "νηπιαγωγο" Τώρα κι άλλο περιστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γνωστη η 'κυρια' αυτη τα ιδια εκανε στα παιδια στο Δημοτικο της Ιδας πριν 23 χρονια κ τοτε δεν ειχε μονο λεκτικη βια ειχε ξυλο κανονικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ότι έγινε μια καταγγελία δεν σημαίνει ότι είναι και σωστή..ας ηρεμήσουμε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί δεν κάνατε κάτι τότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαοθάλασσα καταγγελιών στο βίντεο του σταρ. Δύο άνθρωποι όλοι κι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποιές εκκλησίες μιλάνε...αφού τα σχολεία δεν επιτρέπεται να πάνε σε ναούς λόγο του covid...σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά με την υπόθεση...λογικά μόνο για το θεαθήναι γίνεται όλο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το άλλο, που λέει "την ενοχλούσε", πολύ ξεκάθαρη καταγγελία... Μπάζει από παντού η υπόθεση...

      Διαγραφή
  9. Από το 95-98 έτρωγα ξυλο Εγώ και πολλά παιδιά για ένα λάθος στην ορθογραφία,για ένα λάθος στην αντιγραφή,για ένα λάθος στην ανάγνωση και γενικά Για οποιοδήποτε λάθος από τη δασκάλα μας στο 2ο Δημοτικό αριδαιας..Αργότερα ετρωγε ξυλο ο μικρότερος αδερφός μου και πολλά άλλα παιδιά σε σημείο να μη θελουν να πάνε σχολείο.. Να φοβούνται...Παρά τις καταγγελίες τότε η κυρία συνέχισε το έργο της ατάραχα...Πραγματικά απαισια χρόνια.. Οπότε τα θυμάμαι λέω να μην ξανάρθουν...Να μιλάτε με τα παιδιά σας και να μν αφήνετε τέτοιες συμπεριφορές ατιμωρητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι θέμα τιμωρίας...ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να είναι και αυστηρός όχι μόνο να καλοπιάνει τους γονείς και να τους χαϊδεύει τα αυτιά

      Διαγραφή
  10. αισχρα ψευδη ολα αυτα την γνωριζω πολλα χρονια ειχε μαθητες και τα δυο μου παιδια ειναι δασκαλα πολυ προσεκτικη με ευαισθησια στο λειτουργημα της πιστευω πως οι συγκεκριμενες μητερες εχουν σοβαρασ προβληματα επικοινωνιας με τα παιδια τους καιελλειψη κρισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 12:16 Είμαι ένα παιδί που πρίν 23 χρόνια ήμουν στο σχολείο τις Ίδας κ ποτέ δεν είχαμε ΔΑΣΚΑΛΑ με τέτοιου είδους συμπεριφορά παρά μόνο ΔΑΣΚΑΛΟ με ακέραια συμπεριφορά προς μαθητές και αυτό γιατί έφερνε τα οικογενειακά του στο σχολείο. Αλλά δάσκαλα ποτέ μην κάθεστε και λέτε ότι σας κατέβει μόνο και μόνο για να γράψετε κάτι. Και αν θέλεις πραγματικά να βοηθήσεις το χωριό ΜΑΣ να το κάνεις τώρα που γίνονται χειρότερα πράγματα στο σχολείο ΜΑΣ. Αλλά ξέχασα τώρα είναι διευθυντής χωριανός δεν μας περνάει να τα βάλουμε με γνωστούς. Άντε γεια γατάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

      Διαγραφή
  12. Είναι κρίμα να ακούγονται ψέματα για δασκάλα που έχει περάσει από το Δ.Σ.Ιδας πως έχει σηκώσει χέρι σε παιδιά. Ποτέ και καμία δασκάλα δεν έκανε κάτι τέτοιο πριν 23 χρόνια γιατί ήμουν τότε μαθήτρια στο σχολείο και δεν είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. Κρίμα να λες τέτοια ψέματα 12:16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η κυρία είναι εξαιρετική στην δουλεία της τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν εκπαιδευτικός!! Λογικά η κυρία που μίλησε στο star έχει κάποιο πρόβλημα και όχι η δασκάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ποσο ευκολα μπορει να διασυρθει το ονομα και η ιδιοτητα ενος ανθρωπου μονο και μονο επειδη καποιοι ριχνουν τη λασπη τους γιατι θελουν να καλυψουν τις δικες τους ανεπαρκειες και ελλειψεις. το να μπορεις να διαχειριστεις με ορθο τροπο μια κατασταση ειναι δειγμα ωριμοτητας. αν δεν μπορουμε να κανουμε σωστα την αυτοκριτικη μας παντα θα ζηταμε ευθυνες απο τους αλλους. οταν δεν υπαρχουν απτες αποδειξεις ειναι δυσκολο να οδηγηθουμε σεαληθη συμπερασματα επειδη εχουμε σχηματισει μια εικονα για τον αλλο συμφωνα με τη δικη μας αντιληψη που μπορει να οδηγει σε λανθασμενες εντυπωσεις ,διαστρευλωνοντας την οποια κατασταση. ηθικο χρεος εχουμε ολοι οταν γνωριζουμε την αληθεια να την καταθετουμε. ας σκεφτουν οι υπολοιποι δασκαλοι ποσο ευκολο ειναι να βρεθει καποιος απο αυτους στη θεση της εν λογω δασκαλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν θα μιλήσω για τη συγκεκριμένη δασκάλα γιατί δεν γνωρίζω τίποτα για την υπόθεση. Θα μιλήσω γενικά για ένα θέμα. Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια υποβιβάστηκε π ολυ ο ρόλος του δασκάλου. Παλαιότερα υπήρχε ένας σεβασμός κι από τους γονείς. Με τη σειρά τους οι γονείς το περνουσαν στα παιδια τους. Τώρα ο δάσκαλος φοβάται να μιλήσει. Φοβάται να πει ακόμη κι ότι το παιδι χρειάζεται μαθησιακή υποστηρίξη. Οι γονείς θέλουν να ακουν μόνο ότι τους βολευει. Αρνούνται να ακουσουν κάτι άσχημο, αρνούνται να δουν 8 στον έλεγχο γιατί το δικό τους το παιδι δεν είναι για 8. Ξαναλέω δεν αναφέρθηκα στην υπόθεση αυτή. Καταδικάζω τη βία. Αναφέρομαι στην επιρροή και παρεμβαση των γονέων σε αλλά θέματα του σχολείου που στην ουσια δεν είναι δουλειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η αλήθεια είναι ότι στην Ίδα οι γονείς παλιότερα είχαν τόσο άγνοια που αν άκουγαν ότι υπάρχει αυστηρός-η δάσκαλος-λα μπορεί και να χαιρόντουσαν.
    Στην Άψαλο όμως πχ τέτοια περιστατικά θα κατέληγαν στο χαντάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365