Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Δημήτρης Μπίνος: Όχι άλλους φυλακισμένους Κολοκοτρώνηδες

Δελτίο Τύπου

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ»


Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Επανάστασης των Ελλήνων εορτάζουμε εφέτος και αποτελεί ιδιαίτερο ιστορικό ορόσημο, όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία.


Ο δυναμισμός και η γενναιότητα της Ελληνικής ψυχής, οδήγησαν στην παγκόσμια διαπίστωση, ότι «οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» και αυτό μας κατατάσσει στην κορυφή του αξιακού πίνακα, των ιδανικών και των αρχών της ανθρώπινης ιστορίας.


Η Επανάσταση του 1821 είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ελληνικής Ιστορία, που πέρα από την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών του Ελληνικού λαού, δημιουργεί ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις ενός εθνικού αναστοχασμού και μιας εθνικής αυτογνωσίας.


Εκκλησία, κληρικοί, αλλά και ολόκληρος ο λαός αναλαμβάνουν τον κοινό αγώνα για την εθνική αποκατάσταση και την επικράτηση της θρησκείας του Χριστού. Είναι αγώνας εθνικός και θρησκευτικός. Για το λόγο αυτό, οι Έλληνες συνεορτάζουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία.


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Μάρκος Μπότσαρης, Ανδρέας Μιαούλης, Κωνσταντίνος Κανάρης, Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος και Παπαφλέσσας, κοσμούν με ανεξίτηλα γράμματα τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων σε στεριά και θάλασσα.


Οι γυναίκες είχαν ουσιαστική και πολύπλευρη συμμετοχή στον αγώνα της ανεξαρτησίας, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στην επανάσταση του 1821: Μαντώ Μαυρογένους, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Μόσχω Τζαβέλλα, Σουλιώτισσες και Μεσολογγιτισες.


Η παιδεία είναι στα χέρια της εκκλησίας και το Κρυφό Σχολειό διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων.


Αλλά και η τοπική μας ιστορία έδωσε τα δικά της παλικάρια στον αγώνα της εθνικής μας Παλιγγενεσίας, όπως τον Οπλαρχηγό Αγγελή Γάτσο από τους Σαρακηνούς και τον Οπλαρχηγό Κωνσταντίνο Μπίνο που τιμήθηκε με τον βαθμό του Στρατηγού.


Για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδος, χρειάστηκαν 500 χρόνια με την απελευθέρωσης της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η Επανάσταση του ’21 αποτέλεσε τη βάση και την απαρχή για την Επανάσταση και της υπόλοιπης Ελλάδας.


Ο ηρωισμός και η γενναιότητα της Ελληνικής ψυχής, αποτυπώνονται μέσα από τα έργα της ποίησης, της ζωγραφικής και του δηνοτικού τραγουδιού και οδηγούν πολλούς Ευρωπαίους να εκδηλώσουν την αγάπη τους στους Έλληνες (Φιλελληνισμός), όπως ο Λόρδος Βύρων.


Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Ακαδημαϊκός και Πρωθυπουργός, έδωσε τη δική του ιστορική άποψη και θέση λέγοντας: «Γιορτάζοντας το ’21, γιορτάζουμε τα σύνορα της Ελλάδας μέχρι τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Θα πρέπει να καθιερωθεί και μία άλλη εθνική επέτειος, η οποία θα αποκαθιστά τα Ελληνικά σύνορα στη Μακεδονία και τη Θράκη».


Μετά από 200 χρόνια, είναι πλέον ορατό ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη Δημοκρατική χώρα, περήφανη για την ένδοξη ιστορία της, διαθέτει αρκετούς συμμάχους και ατενίζει το μέλλον της με αισιοδοξία. Αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και εργαζόμαστε για μια ανεξάρτητη εθνική πολιτική στην Ευρώπη και το Αιγαίο. Όχι άλλους φυλακισμένους Κολοκοτρώνηδες!


Χρόνια Πολλά!

Δημήτρης Μπίνος

πρ. Δήμαρχος

Επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365