Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Δ. Γιάννου: Απάντηση στο δημοσίευμα της «Ενωτικής Δράσης»

Δελτίο Τύπου

Σε ότι αφορά στην ανακοίνωση της «Ενωτικής Δράσης» του κ. Ρυσάφη με τίτλο «Όσο και να κρύβεστε η αλήθεια θα λάμψει», δυστυχώς, απευθύνεται προσωπικά στον Δήμαρχο και γι’ αυτό είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω προσωπικά. 


Το πρώτο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι τόσο εγώ ως Δήμαρχος όσο και όλα τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Έδεσσα – Βεγορίτιδα» λειτουργούμε πάντα με απόλυτη διαφάνεια και ποτέ δεν έχουμε επιχειρήσει να κρύψουμε οτιδήποτε σχετίζεται με τη δημοτική λειτουργία.


Σε ότι αφορά στην «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» πάγια θέση μας ήταν η λειτουργία της επιχείρησης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε αυτές τις θέσεις ο κ. Ρυσάφης είχε συμπορευτεί μαζί μας, αλλά στη συνέχεια φρόντισε να ντύσει με «δημιουργική ασάφεια» τις ιδεολογικές του τοποθετήσεις. Η συνεχής αλλαγή θέσεων σε καίρια ιδεολογικά ζητήματα είναι μέγα πολιτικό ατόπημα και ο κόσμος τιμωρεί όσους δεν έχουν σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις.


Στην εισαγωγή της ανακοίνωσης αναφέρονται κάποια ασαφή σχόλια για τους δήμους που ήταν πρωταθλητές στις ατασθαλίες και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε μία προσπάθεια έμμεσης και ασαφούς κατηγορίας που απευθύνεται επίσης με ασάφεια στην Δημοτική Αρχή! Η παρούσα διοίκηση του Δήμου Έδεσσας από την αρχή της ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου Έδεσσας λειτούργησε υποδειγματικά σε ότι αφορά στην οικονομική διαχείριση. Δεν δεχόμαστε υποδείξεις και κατηγορίες από κανέναν, πόσο μάλλον από τον κ. Ρυσάφη που έχει πάντα δίπλα του και καθοδηγείται από τον κ. Κετσιτζίδη, ο οποίος ήταν για χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ενεργό μέλος της προηγούμενης διοίκησης. Ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και ως νομικός δεν φρόντισε να προστατέψει τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Σόντρα, με αποτέλεσμα να βρούμε έλλειμμα 5 εκατομμυρίων ευρώ. Για αυτά ο στενός συνεργάτης και καθοδηγητής του κ. Ρυσάφη δεν είδε ποτέ τίποτα, δεν άκουσε ποτέ τίποτα και κυρίως δεν έχει μιλήσει ποτέ, αν και έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη! Απλώς φρόντισε να αλλάξει στρατόπεδο την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που κάποιοι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Σόντρα στάθηκαν δίπλα του και τον στήριξαν δείχνοντας πολιτικό ήθος. Ευτυχώς ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππος Γκιούρος, στον οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση της «Ενωτικής Δράσης», με το ήθος του και την επιστημονική του γνώση με προστατεύει και με στηρίζει, διότι είμαστε μία αρραγής δημοτική παράταξη που συναποφασίζουμε και λειτουργούμε συλλογικά.


Μέσα από τη συλλογική μας δράση μας αποφασίσαμε να διατηρηθεί η λειτουργία, καθώς οι τότε κυβερνώντες είχαν δεσμευτεί ότι θα λύσουν το πρόβλημα της «Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε.» με «ένα άρθρο και έναν νόμο», που ψηφίστηκε μεν αλλά άργησε χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό καθυστέρησε η διαδικασία εκκαθάρισης και στη συνέχεια ενοικίασης του χώρου σε ιδιώτη.


Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω ότι από την πλευρά μας δικαιωθήκαμε πλήρως για όλες τις επιλογές μας, όπως είναι η ενοικίαση του καταστήματος σε ιδιώτη, αλλά και η αντίστοιχη ενοικίαση του Τημενιδών και η πραγματοποίηση της καθαριότητας από ιδιωτική εταιρία. Το τουριστικό προϊόν της πόλης αναβαθμίστηκε μαζί με το κέντρο των Καταρρακτών, το σημερινό «Τημενιδών» έχει αναβαθμίσει το κέντρο της πόλης, η οποία λάμπει από καθαριότητα και νοικοκυροσύνη. Εμείς αρνηθήκαμε τον ρόλο του Δήμου – εστιάτορα διότι το μόνο που επιθυμούμε είναι να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον του Δήμου Έδεσσας και των συνδημοτών μας. Εάν επιθυμούσαμε να κάνουμε «ατασθαλίες» όπως αναφέρει η «Ενωτική Δράση» θα είχαμε άλλες συμπεριφορές.


Τέλος, σε ότι αφορά στη δημιουργία χρεών είναι γνωστό σε όλους ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έχει καλύψει δυσθεώρητα χρέη του παρελθόντος, κινούμενη πάντα με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Βέβαια, ο κ. Ρυσάφης δεν αναφέρεται σε όλα αυτά, αλλά προτιμά να μας κατηγορεί για οικονομικές ζημίες που κληροδότησε η «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.». Παραλείπει επίσης να αναφερθεί στις οικονομικές ωφέλειες που είχε αυτή η απόφασή μας, καθώς κάθε χρόνο ο Δήμος Έδεσσας λαμβάνει 72.000 € από ενοίκια του καταστήματος, συν τα τέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και την κατανάλωση.  Όλα αυτά είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό που γίνεται φανερό ότι σε βάθος χρόνου είναι μία ιδιαίτερα επωφελής κίνηση για τον Δήμο Έδεσσας.


Παρ’ όλα αυτά ο κ. Ρυσάφης επιμένει να μιλάει για αδιαφανείς διαδικασίες και ζημίες που πληρώνουν οι δημότες, ενώ δεν παραλείπει να αφήσει υπονοούμενα – διότι ευθέως δεν μπορεί να πει κουβέντα - για «ατασθαλίες» και «διασπάθιση δημόσιου χρήματος».  Θα παρακαλούσαμε, αντί για την αντιπολίτευση της άστοχης κατηγορίας και του μηδενισμού, να είχαμε τις θέσεις της «Ενωτικής Δράσης» και μία σαφή τοποθέτηση στο ερώτημα: τι θα έκαναν αυτοί για το θέμα των Καταρρακτών αν ήταν στη διοίκηση;


Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365