Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για τη στήριξη των παραγωγών οπωροκηπευτικών»

Δελτίο Τύπου

Επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε σήμερα Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, από όπου και ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε ο φάκελος της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου, της παραγωγής πατάτας (φθινόπωρο – καλοκαίρι) και της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους. 

Όπως είχε γίνει γνωστό σε προηγούμενη ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας στη 1 Φεβρουαρίου 2021, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών με τη σειρά του μεταβίβασε το φάκελο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το αίτημα και έτσι δρομολογείται η αποζημίωση των παραγωγών ντομάτας και αγγουριού. 


Πρόκειται για αποζημιώσεις που οφείλονται  στις απώλειες που είχαν οι παραγωγοί  λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου COVID-19, όπως η  μείωση των συμμετεχόντων παραγωγών στις λαϊκές αγορές και η αναστολή της δραστηριότητας για αυτούς που απαιτείται η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.


Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η σχετική διαδικασία, την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ενώ θα γίνει γνωστό και το ποσό που εγκρίνεται ανα στρέμμα για κάθε καλλιέργεια. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365