Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Δ. Σταμενίτης: Συζήτησε με τους παραγωγούς για τις επιπτώσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στις δενδροκαλλιέργειες

Δελτίο Τύπου

Τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου Δήμου Πέλλας, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, οπού συζήτησε με τους παραγωγούς για τις επιπτώσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στις δενδροκαλλιέργειες, ως αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. 


Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών ότι τα δένδρα επηρεάστηκαν απο τις χαμηλές θερμοκρασίες επιβεβαιώνονται καθώς ο καρπός μετά το σχηματισμό δεν μπορεί να συγκρατηθεί στο δέντρο. 


Σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατάκο, ο Βουλευτής ενημέρωσε για την κατάσταση και ζήτησε άμεσα να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες για τις ζημιές που δεν καλύπτονται απο τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. 


Συγκεκριμένα ζήτησε τα κλιμάκια να προχωρήσουν άμεσα στις εκτιμήσεις του μεγέθους της ζημιάς, ώστε αυτές να ενταχθούν στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου για αποζημίωση μέσα απο την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων εκτός ΕΛΓΑ, όπως συνέβη και με τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός». 1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365