Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

«Με τροπολογία ρυθμίζεται το ζήτημα των εργατών γης»

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Επεκτείνεται το καθεστώς της μετάκλησης των εργατών γης μέχρι τις 30.09.2021, με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. 


Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, ρυθμίζεται το ζήτημα των εργατών γης. Στα πρότυπα της ρύθμισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (9ΦΕΚ Α' 90/01-05-2020)και συγκεκριμένα του άρθρου 42, καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο μετάκλησης, η οποία πλέον θα γίνεται ψηφιακά. Ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την καλλιέργεια του σπαραγγιού.

Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: 

«Τον τελευταίο χρόνο βρισκόμαστε κάτω υπό πρωτοφανείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση. Με βασική προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας καλούμαστε να βρούμε λύση σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και απασχολούν τους πολίτες. 

Ήδη από τον Ιανουάριο είχα ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη ρύθμιση του ζητήματος των εργατών γης στα πρότυπα της περσινής διαδικασίας ενώ όλο το περασμένο διάστημα βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τα στελέχη των εμπλεκόμενων Υπουργείων ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους παραγωγούς μας, χωρίς όμως, και το τονίζω αυτό, καμία έκπτωση στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Άλλωστε όπως προκύπτει και από το κείμενο της τροπολογίας προβλέπονται έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, ιδίως αναφορικά για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19. Συνεπώς σήμερα ολοκληρώνεται αυτή η προσπάθεια που πιστεύω ικανοποιεί τους παραγωγούς μας». 


1 σχόλιο:

  1. Δεν πατε στο διαολο ρε. Πέμπτο μηνα κλειστός και μου λες θα φέρεις κοσμο να μαζέψουν τις παραγωγές. Ουστ να μου χαθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365