Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’

Δελτίο Τύπου

Η κ. Θεοδώρα Τζάκρη Βουλευτής Πέλλας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ είχε συνάντηση την Δευτέρα 29/3/2021  με τον Μακαριώτατο  Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ στα γραφεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα. 


Η κ. Τζάκρη μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα και την στήριξη του στο πολύ σημαντικό έργο του Πατριαρχείου στην Αφρική.  


Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς η ιστορική παρουσία της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο και την Νότιο Αφρική και το σημαντικότατο έργο που επιτελούν οι Έλληνες ομογενείς σε πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου και εκφράστηκε η πλήρης στήριξη που πρέπει να υπάρχει από την Ελλάδα προς την ομογένεια. 


Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναφέρθηκε σε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα όσον αφορά το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην αφρικανική ήπειρο ειδικότερα που έχει ως στόχο όχι μόνο την ενίσχυση της Ορθοδοξίας στην Αφρική, αλλά και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους της που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, τονίζοντας το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου, το οποίο έχει υπό την εποπτεία του μεγάλο αριθμό σχολείων που συμβάλλουν στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και ιατρικών κέντρων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.


Παράλληλα, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου σε ζητήματα γεωστρατηγικής σημασιάς με την Αίγυπτο, τη χώρα που αποτελεί «την πόρτα της Αφρικής», επισημαίνοντας τη χαρά του για τη στήριξη που επιφυλάσσει στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο ίδιος ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365