Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Θ. Τζάκρη: Επικαίρη Ερώτηση σε Βορίδη για την εκστρατεία ενημέρωσης των Ελλήνων του Εξωτερικού

Δελτίο Τύπου

Επικαίρη Ερώτηση σε Βορίδη για την εκστρατεία ενημέρωσης ύψους 3 εκατ. ευρώ των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας.


Σε συνέχεια της έγκρισης από την Προεδρία της Κυβέρνησης ποσού 3 εκατ. ευρώ, ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει κατά το τρέχον έτος στην εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους, η  Βουλευτής κ. Τζάκρη υπέβαλε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία τον ρωτά: (1) για τη διαγωνιστική διαδικασία που το Υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει για την υλοποίηση  της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της  κατοικίας τους και (2) για τα κριτήρια βάσει των οποίων ο προϋπολογισμός των 3 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την υλοποίηση των δράσεων  της ανωτέρω εκστρατείας ενημέρωσης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:


«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Εσωτερικών


ΘΕΜΑ: «Εκστρατεία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με  το δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των Ελλήνων του Εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους»


Τον περασμένο Νοέμβριο, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, λίγο πριν αλλάξει Υπουργείο, με το Έγγραφο Ε406/30.11.20, ενέκρινε εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 3 εκατ. Ευρώ, για την ενημέρωση των εκλογέων εκτός Ελλάδας σχετικά με τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους. 

Μάλιστα, η χρονική στιγμή υπογραφής του εγγράφου, ήτοι στις 30/11/2020 είχε προκαλέσει ερωτηματικά τόσο για την επιλογή της απευθείας ανάθεσης του έργου της ενημερωτικής καμπάνιας όσο και για το πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του έτους για την ολοκλήρωση του έργου. 

Προς τούτο και εν συνέχεια του εν λόγω εγγράφου της Προεδρίας της Κυβέρνησης  προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητήσαμε με την από 4-12-2020 αίτησή μας προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασπορά ςπροκειμένου να συζητήσουμε για το περιεχόμενο του μηνύματος που θα εκπέμψουμε ως Πολιτεία στους Έλληνες του Εξωτερικού με στόχο τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και όχι τον επηρεασμό του κριτηρίου της ψήφου. 

Και ενώ η κοινή συνεδρίαση των δυο Επιτροπών δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ως σήμερα, στις 3 Μαρτίου 2021, αφού το προηγούμενο πρόγραμμα «δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί», εγκρίνεται εκ νέου από την Προεδρία της Κυβέρνησης το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, ώστε το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει κατά το τρέχον έτος την εκστρατεία ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της κατοικίας τους.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποια διαγωνιστική διαδικασία το Υπουργείο Εσωτερικών προτίθεται να προβεί στην ανάθεση του έργου υλοποίησης της εκστρατείας ενημέρωσης των εκλογέων που βρίσκονται εκτός της ελληνικής επικράτειας για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από τον τόπο της  κατοικίας τους;

2. Με ποια κριτήρια ο εν λόγω προϋπολογισμός των 3 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την υλοποίηση των δράσεων  της ανωτέρω εκστρατείας ενημέρωσης; 

 

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τζάκρη Θεοδώρα»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365