Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Θ. Τζάκρη: «Ο παγετός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Πέλλας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία της Βουλευτή  στις περιοχές που επλήγησαν από παγετό κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2021.


Σήμερα, Σάββατο 27 Μαρτίου, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, αφού ενημερώθηκε από παραγωγούς όλων σχεδόν των δημοτικών διαμερισμάτων της Πέλλας (στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους Πέλλας, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κύρρου, Κρύας Βρύσης, Μενηϊδος, Σκύδρας, Έδεσσας, Βεγορίτιδας, Αλμωπίας) για τις πολύ χαμηλές (κάτω του μηδενός) θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου και για τις τεράστιες ζημιές που αυτές προκάλεσαν στο σύνολο σχεδόν των καλλιεργειών (ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κεράσια, ακτινίδια, αμύγδαλα κ.λπ.), πραγματοποίησε επισκέψεις σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας. 


Επισκέφτηκε κτήματα στις περιοχές των Γιαννιτσών, των Αμπελιών, της Λεπτοκαρυάς, του Δροσερού, της Περαίας, της Παναγίτσας κ.λπ., όπου πράγματι διαπίστωσε ότι οι καλλιέργειες έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί από τους σταθμούς της ΕΜΥ. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες της ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, κερασιάς, αμυγδαλιάς κ.λπ.


Σε συζητήσεις που είχε με τους παραγωγούς η κ. Τζάκρη ενημερώθηκε ότι οι ζημιές εκτείνονται σε μεγάλη έκταση και στο σύνολο των καλλιεργειών και παράλληλα έγινε αποδέκτης των ανησυχιών και του έντονου προβληματισμού τους καθώς βλέπουν ότι φέτος, τόσο νωρίς, πριν ακόμη ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, μεγάλο μέρος της παραγωγής τους καταστράφηκε ολοσχερώς από τον παγετό, με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους. 


Χθες ακόμη η κ. Τζάκρη επικοινώνησε με το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και ζήτησε την άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας για την καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προεπισκόπηση από κλιμάκια του ΕΛΓΑ στο σύνολο των καλλιεργειών της Π.Ε. Πέλλας προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος και το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στις καλλιέργειες και αμέσως θα ανοίξει η διαδικασία των αναγγελιών υποβολής δηλώσεων ζημίας από την πλευρά των παραγωγών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και καταβολής των αποζημιώσεων.


Η Βουλευτής τις επόμενες ημέρες θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή της.







2 σχόλια:

  1. Απορώ με τους αγρότες για ποιο λόγο επιτρέπουν στους βουλευτές να πηγαίνουν στα χωράφια τους για φωτογραφίες ο έλγα που είναι που τον χρυσοπληρώνουμε τι δουλειά έχουν η βουλευτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία αμφίεση μπότα χωράφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365