Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Δερμιτζάκης: Απέτυχαν τα μέτρα – Πρέπει να χαλαρώσει το lockdown

Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά

Άσχημη είναι η κατάσταση με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα καθώς έχει χαθεί ο έλεγχος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, ο οποίος προτείνει χαλάρωση του lockdown.


Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι η χώρα μας δεν πάει καλά στην διαχείριση της πανδημίας, και πως τα μέτρα που έχουν επιβληθεί φέρνουν επί της ουσίας αντίθετα αποτελέσματα.


«Η πανδημία έχει ξεφύγει επειδή όλα είναι κλειστά. Επειδή έχει γίνει περιορισμός όλων των δραστηριοτήτων, ο κόσμος βρίσκει διεξόδους σε δραστηριότητες σε μη συντεταγμένο περιβάλλον με αποτέλεσμα την μετάδοση. Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχει περιορισμός μέτρων αλλά οι δραστηριότητες έχουν διοχετευτεί σε χώρους όπου οι πολίτες είναι ασφαλείς και ελεγχόμενοι» είπε ο κ. Δερμιτζάκης.


Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως click away, εστίαση με χώρους έξω και σχολεία με πολλά τεστ.


«Όταν περιορίζεις την ελευθερία πάρα πολύ και για πολύ καιρό, αυτά είναι τα αποτελέσματα», τόνισε. Υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να γίνει, είπε, είναι είτε ένα πολύ ισχυρό lockdown δύο εβδομάδων είτε άνοιγμα δραστηριοτήτων και εφαρμογή ενός εναλλακτικού πλάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365