Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στο 25% το ποσοστό ανοσίας στη χώρα μας -«Επρεπε να έχουν ήδη ανοίξει εστίαση και μετακινήσεις»

Το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%

Ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής Μανώλης Δερμιτζάκης σε δηλώσεις για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, υποστήριξε πως τόσο οι μετακινήσεις όσο και η εστίαση έπρεπε να έχουν ανοίξει γρηγορότερα.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη του δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους.


Το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%

Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, «οι γιατροί μετρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν αποδέχονται αμφισβήτησης και στη συνέχεια κάνουν την εκτίμηση τους».


Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με όσους κάνουν λόγο για ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα κι ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, εξηγώντας ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά.


«Το ζητούμενο» είπε, «είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού», τονίζοντας πως τα εμβόλια, είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορωνοϊού, όντας απολύτως ασφαλή.


«Έπρεπε να έχουν ανοίξει εστίαση και μετακινήσεις»

Αναφορικά με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα.


Ως παράδειγμα έφερε τις μετακινήσεις, λέγοντας πως θα ήταν καλύτερο να επιτρέψουμε στους κατοίκους των αστικών κέντρων να μετακινηθούν για το Πάσχα, αφού εκεί θα συγχρωτιζόντουσαν σε μεγαλύτερους και πιο ανοιχτούς χώρους.


Ίδια είναι η άποψή του και για την εστίαση αναφέροντας πως σκοπός είναι να μην βλέπουμε τις επικίνδυνες εικόνες με τα κορωνοπάρτι και να δοθεί κυρίως στους νέους, η δυνατότητα να πιουν το ποτό τους σε ένα κατάστημα όπου θα τηρούνται οι κανόνες.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365