Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Χανιά: Θρίλερ με τον θάνατο 68 τροφίμων γηροκομείου - Ερευνα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σοβαρή αυτή έρευνα της εισαγγελίας Χανίων

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται γηροκομείο στα Χανιά μετά από καταγγελία οικογένειας τροφίμου που έφυγε από τη ζωή πριν 11 μήνες, καθώς ερευνάται αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή.


Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έγινε η εκταφή της σορού ηλικιωμένης παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων και τεσσάρων ιατροδικαστών, δύο κρατικών και ενός τεχνικού συμβούλου από κάθε πλευρά, δηλαδή της οικογένειας της γερόντισσας και του οίκου ευγηρίας.


Η εντολή για την εκταφή είχε δοθεί από την Εισαγγελία Χανίων προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της ηλικιωμένης. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η σοβαρή αυτή έρευνα της εισαγγελίας Χανίων μετά από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης στον εν λόγω οίκο ευγηρίας, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην συγκεκριμένη δομή. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι η έρευνα μπορεί να αφορά 68 υποθέσεις θανάτων, 62 για το 2020 και άλλες 6 το 2021, όπως αναφέρει το cretalive.gr


Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι μόνο από το Ληξιαρχείο Χανίων ζητήθηκαν οι φάκελοι 24 ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο.


Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που παρουσιάζει αποκλειστικά το Parakritika.gr, η Ασφάλεια Χανίων ζητάει στις 23 Μαρτίου από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ……. το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.


Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των τεθνεώτων ατόμων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τους θανάτους των 68 τροφίμων από το γηροκομείο φέρεται να έχει υπογράψει ο ίδιος γιατρός, αναφέροντας σχεδόν όλες ως αιτία θανάτου την «ανακοπή καρδιάς».



Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365