Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες επιχειρήσεις για την ένταξη τους, ποιοι οι δικαιούχοι

Δεύτερη ευκαιρία

Δεύτερη ευκαιρία για την ένταξη τους στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες ενώ κατέθεσαν όλα τα στοιχεία δεν ολοκλήρωσαν την διαδικασία υποβολής της αίτησης εντός μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.


Συγκεκριμένα με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.


Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.


Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι από δικό τους λάθος συμπλήρωσαν μεν κανονικά "τα Έσοδά τους" επιλέγοντας την σχετική εντολή στο MyBussinessSupport, αλλά δεν οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους πατώντας "Εκδήλωση Ενδιαφέροντος".


Για τους περισσότερους το λάθος έγινε επειδή δεν παρατήρησαν ότι υπάρχει ειδική διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτησης τους, η οποία "κρύβεται" κάτω από την επιλογή "Οι Εφαρμογές μου".


Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η διαδικασία τελικής αποδοχής από τους δικαιούχους του ποσού το οποίο προέκυψε μετά την εισαγωγή των κριτηρίων που έβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Η πλατφόρμα για την αποδοχή του ποσού θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη 10 Μαΐου.


Όσοι δικαιούχοι κάνουν αποδοχή έως και την Μ. Τετάρτη, από την Μ.Πέμπτη θα εισπράξουν το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούνται, ενώ οι πληρωμές θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της πλατφόρμας.


Η επιλογή των δικαιούχων έγινε με βάση τον τζίρο που εμφανίζουν οι επιχειρήσεις με τους παρακάτω όρους:


α) σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 είναι θετικό και επιπλέον ο κύκλος εργασιών του μηνός Μαρτίου 2020 είναι μεγαλύτερος ή ίσος του κύκλου εργασιών Φεβρουαρίου 2020, ως κύκλος εργασιών αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020,


β) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 είναι θετικό, ως κύκλος εργασιών αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, πολλαπλασιαζόμενο με τρία δεύτερα (3/2),


γ) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα του κύκλου εργασιών των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 δεν είναι θετικό και η επιχείρηση έχει θετικό κύκλο εργασιών τον μήνα Οκτώβριο του 2020, ως κύκλος εργασιών αναφοράς λαμβάνεται ο κύκλος εργασιών του μηνός Οκτωβρίου 2020 πολλαπλασιαζόμενος επί τρία (3),


Αντίστοιχα, σχετικά με τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς, για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες και απαλλασσόμενες από το ΦΠΑ:


α) σε περίπτωση που το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 είναι θετικό και επιπλέον τα ακαθάριστα έσοδα του μηνός Μαρτίου 2020 είναι μεγαλύτερα ή ίσα των ακαθάριστων εσόδων του μηνός Φεβρουαρίου 2020, ως ακαθάριστα έσοδα αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020,


β) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 είναι θετικό, ως ακαθάριστα έσοδα αναφοράς της επιχείρησης λαμβάνεται το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, πολλαπλασιαζόμενο με τρία δεύτερα (3/2),


γ) άλλως σε περίπτωση που το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020 δεν είναι θετικό και η επιχείρηση έχει θετικά ακαθάριστα έσοδα τον μήνα Οκτώβριο του 2020, ως ακαθάριστα έσοδα αναφοράς λαμβάνονται τα ακαθάριστα έσοδα του μηνός Οκτωβρίου 2020 πολλαπλασιαζόμενα επί τρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365