Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Η καταληκτική ημερομηνία μετατάξεων

Η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου είναι αποκλειστική και δεν καταλείπεται χώρος για οποιαδήποτε ελαστικότητα στον καθορισμό της

«Η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου είναι αποκλειστική και δεν καταλείπεται χώρος για οποιαδήποτε ελαστικότητα στον καθορισμό της», διευκρίνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Πρόβλημα με την προκήρυξη μετάταξης ΕΠΟΠ».


Παράλληλα υπενθύμισε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο:


- Η 31η Δεκεμβρίου 2020 ορίστηκε με την υπουργική απόφαση προκήρυξης των μετατάξεων, υπό στοιχεία Φ.415/325/543448/Σ.9312/3 Δεκ 20/Αποφ.ΥΦΕΘΑ (Β΄5442), ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων στελεχών, σε εφαρμογή της διάταξης της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του ν.3883/2010 (Α΄167), στην οποία ρητά καθορίζεται ότι «Οι επιθυμούντες να μεταταγούν υποβάλλουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους σχετική αίτηση προς τη μονάδα ή υπηρεσία όπου υπηρετούν. Οι εν λόγω αιτήσεις αξιολογούνται από το οικείο κατά Κλάδο Ανώτατο Συμβούλιο».


 Ειδικότερα, το στέλεχος, προκειμένου να έχει δικαίωμα υποβολής αιτήσεως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, οφείλει να έχει συμπληρώσει ως τότε τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 9 του ν.3883/10, από τις οποίες βασική είναι η πλήρωση του απαιτουμένου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας. Επιπρόσθετα, στο άρθρο 10 του ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας..» (Α΄45) ορίζεται ότι οι προθεσμίες προς τους διοικουμένους για υποβολή αιτήσεως, αναφοράς ή άλλου εγγράφου είναι αποκλειστικές, εκτός αν ορίζονται ως ενδεικτικές από σχετικές διατάξεις.


Τέλος γνωστοποίησε ότι «ειδικά σε ό,τι αφορά στην 7η σειρά των ΕΠ.ΟΠ.(σ.σ. μνεία γίνεται στην ερώτηση) οι υπόψη υπαξιωματικοί θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη μετατάξεων έτους 2021, διότι θα πληρούν την προϋπόθεση της συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365