Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αυτές είναι οι εταιρίες του Φουρθιώτη που έπαιρναν υπέρογκα ποσά από το ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία

Στον εισαγγελέα όλα τα στοιχεία των επιχειρήσεων που έβαλαν εργαζόμενους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με υπέρογκους μισθούς. Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».


Στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εργασίας, ο γνωστός παρουσιαστής εμφανίζεται να έχει λάβει υπέρογκα ποσά μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.


Αυτό προέκυψε από την έρευνα που έκαναν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ, τις δηλώσεις που κατέθεσαν εταιρίες συμφερόντων του για να μπουν στον μηχανισμό στήριξης, αλλά και την καρτέλα ασφαλισμένου του ίδιου.


Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ξαφνικά από τον έναν μήνα στον άλλο δηλώθηκαν διαφορετικά ποσά μισθού.


Έτσι ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης όταν ενημερώθηκε έβαλε πλαφόν στους υπό επιδότηση μισθούς μέσω του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό των 6.500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365