Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Γεωργιάδης: Θα εισηγηθώ ν’ ανοίξουν εμπορικά, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής

Η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση

Δεν… κρατιέται ο Άδωνις Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει από την Επιτροπή των ειδικών να ανοίξουν εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια και κέντρα αισθητικής.


Η εισήγηση που θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα φροντιστήρια και τα κέντρα αισθητικής τη μεθεπόμενη εβδομάδα.


Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι θα εισηγηθεί κάτι τέτοιο μόνο αν επιβεβαιωθεί η πτωτική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού.


Αναφερόμενος στο άνοιγμα των λυκείων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως εάν δεν υπήρχαν τα self tests, θα είχαμε σήμερα φορείς να διασπείρουν τον ιό στα σχολεία.


Προανήγγειλε πως σύντομα το “εργαλείο” αυτό θα επεκταθεί στο λιανεμπόριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη “χαρτογράφηση”. Το αποκάλυψε, άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέγοντας πως έως το τέλος της εβδομάδας το μέτρο των self test θα επεκταθεί στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα delivery.


Εκτός του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ως υπουργός Ανάπτυξης, υποστηρίζει το αίτημα του εμπορικού κόσμου για άνοιγμα των καταστημάτων χωρίς ραντεβού.


Συμπλήρωσε πως η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους. Ερωτηθείς σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στα μέσα Μαΐου, είπε πως «μπορεί να ανοίξει ο τουρισμός χωρίς να ανοίξει η εστίαση», παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός θα ήταν πολύ καλύτερος.


Σχετικά με τις μετακινήσεις όσων έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε πως εάν ισχύσει το λεγόμενο “πράσινο διαβατήριο” για τους τουρίστες, θα εξεταστεί η εναρμόνιση του μέτρου και για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα. «Καλώ τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μείζον τώρα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Αναφορικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, είπε πως «θα δούμε τις επόμενες ημέρες», συμπληρώνοντας πως «δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού»


Κατηγορηματικός ήταν όσον αφορά στην Επιτροπή ότι «κανείς δεν υπονοεί πως έχει άλλα κίνητρα» και σημείωσε πως «δεν πρέπει να κάνουμε τα μέλη της Επιτροπής αντικείμενο του πολιτικού παιχνιδιού».


Ειδικότερα για τη διαφωνία Τσιόδρα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, επανάλαβε πως του έχει εμπιστοσύνη και προσέθεσε πως «το μόνο άγχος του είναι να μη θρηνήσουμε περισσότερες ανθρώπινες ζωές».


Τέλος, ο υπουργός είπε πως πιστεύει ότι «είμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής» και ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μη μας παρασύρει η κούραση σε λάθος ενέργειες και «τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365