Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Έδεσσα: Ψηφιακή απεικόνιση και παρουσίαση του Βαροσίου με επαυξημένη πραγματικότητα (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Δελτίο Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα σημαντικό έργο ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Έδεσσας, που αφορά στην ψηφιακή «αποκατάσταση» και απεικόνιση του Βαροσίου, της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας. 


Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση που με τη χρήση νέων τεχνολογιών αναπαριστά το σύνολο των κτηρίων του Βαροσίου και τα τοποθετεί σε ψηφιακό τοπογραφικό της περιοχής, αφού έχει προηγηθεί σχετική έρευνα, αναζήτηση πηγών και τεκμηρίωση. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται σε λίγους μήνες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν με τη χρήση ειδικής εφαρμογής (application) επαυξημένης πραγματικότητας στο tablet ή το κινητό τους να περιδιαβαίνουν τους δρόμους του Βαροσίου και να βλέπουν την περιοχή όπως ήταν πριν μερικές δεκαετίες! Για την χρήση της εφαρμογής απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο και για το λόγο αυτό το έργο περιλαμβάνει εγκατάσταση συστήματος WiFi για δωρεάν χρήση του διαδικτύου σε όλη την περιοχή ενδιαφέροντος.


Η δράση εντάσσεται στο έργο CINECULTURE, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Έδεσσας ως επικεφαλής εταίρος και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας Interreg.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365