Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Διονύσης Σταμενίτης: Κυβέρνηση και ΕΛΓΑ έχουν σχέδιο για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Διαβάστε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:


Σύσκεψη στο Δήμο Πέλλας υπό τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και το Γενικό Γραμματέα Οικονομικών κ. Τριαντόπουλο για τον τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών από τον παγετό και επίσκεψη σε κτήματα που επλήγησαν απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας, να ενημερωθούμε για το σχεδιασμό της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ αλλά και να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των ίδιων των παραγωγών. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των ζημιών, με συγκεκριμένες ενέργειες και στοχευμένες παρεμβάσεις: 

Στις 20 Μαϊού θα έχει ολοκληρωθεί η εκτίμηση του ύψους της ζημιάς και θα ακολουθήσει η αποτίμηση των ζημιών των παραγωγών από τον ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΛΓΑ.

Θα επισπευσθούν οι διαδικασίες των πληρωμών. Αντί για την άνοιξη του 2022, οι πληρωμές θα γίνουν στους χρόνους που υλοποιήθηκαν και στην περίπτωση του Ιανού. 

Ότι δικαιούται κάθε παραγωγός θα το λάβει μέχρι το τελευταίο ευρώ. 

Ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει και τις ζημιές που δεν εντάσσονται στον κανονισμό, μέσα από την ενεργοποίηση απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Θα υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις πλήρως εναρμονισμένες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να επιτευχθεί ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων των συνεταιρισμών, των ομάδων παραγωγών και των εργαζομένων. Μετά τις 15/05 θα υπάρχουν συγκεκριμένες  ανακοινώσεις.

Με ψυχραιμία, σωστό σχεδιασμό και νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η κυβέρνηση και ο ΕΛΓΑ θα σταθούν έμπρακτα δίπλα στους παραγωγούς αλλά και στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή και τους εργαζόμενους (μόνιμους και εποχικούς) σε αυτές.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365