Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Ν. Παρούτογλου: Στήριξη του αγροτικού κόσμου με κάθε κόστος

Δελτίο Τύπου

Εδώ και δεκαπέντε ημέρες είμαστε  μάρτυρες  μια καθημερινής και ανυπολόγιστης καταστροφής , που έπληξε τους αγρότες του Δήμου μας και της χώρας εκτενέστερα. Οι συνέπειες αυτής της καταστροφής θα είναι ανυπέρβλητες αν δεν ληφθούν έγκαιρα από την κυβέρνηση, αποφάσεις και μέτρα στήριξης , με πρακτικό και ουσιαστικό  αποτέλεσμα .


Δυστυχώς τα χτυπήματα είναι απανωτά. Πρώτα το ηχηρό χτύπημα του οικονομικού  και κοινωνικού ιστού της χώρας , λόγω κορωνοϊού και  με την χαριστική βολή να έρχεται από τον  παγετό  αποτελειώνοντας  την τελευταία ελπίδα για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας. 

Τα άρθρα και οι σελίδες  που γράφτηκαν για αυτό το μεγίστης αξίας πρόβλημα είναι πολλά και  πολλές. Πιστεύω λοιπόν, ακράδαντα πως όσοι περισσότεροι είμαστε, όσες περισσότερες  φωνές «ακουστούν» , τόσο πιο πιθανό είναι η λύση να αποδώσει καρπούς. Πολιτικοί, αγρότες και οι πολίτες εν γένει,  κάθε πληγείσας περιοχής της χώρας μας, πρέπει να ενωθούν με κάθε τρόπο και να απαιτήσουν τον μόχθο τους. Αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει . 

Προκειμένου η πολιτεία να δώσει οριστικές και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα ,το οποίο μας φέρνει μνήμες από το 2003 , τότε θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής βήματα :

1. Άμεση εκτίμηση της ζημίας από τον ΕΛΓΑ

2. Καταβολή γενναίας προκαταβολής ανά δέντρο ή ανά στρέμμα και εκκαθάριση το αργότερο ως το τέλος του 2021

3. Διαβούλευση για την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ. Ένας κανονισμός , ανεπαρκής , η τροποποίηση του οποίου κρίνεται επιβεβλημένη από τη στιγμή που βγήκαν στην επιφάνεια όλες οι αδυναμίες αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Έφτασε η ώρα για ώριμες αποφάσεις και σωστές πολιτικές πρακτικές που θα οδηγήσουν σε  διέξοδο. 

Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία και δεν επέλθει η ισορροπία μέσα από σωστές πρακτικές επίλυσης των ζητημάτων του αγροτικού κόσμου, τότε αναπόφευκτα αυτό θα μας οδηγήσει με οδυνηρό τρόπο στην έλλειψη αρμονίας και άλλων τομέων που βασίζονται σε αυτόν.

Ο αγροτικός τομέας, αποτελεί τον μεγαλύτερο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Είναι ο μεγαλύτερος πλούτος μας.

Να μην αφήσουμε να πέσει και το τελευταίο οχυρό της Ελληνικής οικονομίας.


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»»

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365