Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία της χώρας: Σεξουαλική αγωγή και ρομποτική, αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία

Τα εργαστήρια εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα

Μεγάλες αλλαγές σε όλες τις σχολικές βαθμίδες θα δούμε από Σεπτέμβρη καθώς θα επεκταθούν τα αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία ενώ η ρομποτική θα μπει σε ωρολόγιο πρόγραμμα σε Γυμνάσια και Λύκεια.


Μετά την πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε 218 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, το πρόγραμμα πλέον επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία της χώρας. Πρόκειται για μια σειρά θεματικών κύκλων που περιλαμβάνουν από το περιβάλλον, τη διατροφή και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έως την εκπαιδευτική ρομποτική, το STEM και την επιχειρηματικότητα.


Τα εργαστήρια εντάσσονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα με στόχο την ένταξη νέων μεθόδων διδασκαλίας που στοχεύουν στην καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, και ο εξοπλισμός των σχολείων, ιδίως στις θεματικές όπως της ρομποτικής, θα ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Παράλληλα, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στα Αγγλικά, που φέτος λειτούργησε πιλοτικά για τα νηπιαγωγεία, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει σε όλες τις σχολικές μονάδες. Σημειώνεται πως τη νέα σχολική χρονιά ολοκληρώνεται η εφαρμογή της καθολικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με την ένταξη και των τελευταίων δήμων που είχαν μείνει εκτός τις προηγούμενες χρονιές λόγω έλλειψης υποδομών.


Με πιλοτική εφαρμογή σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων θα ξεκινήσει η διδασκαλία των νέων προγραμμάτων σπουδών, που αποτελούν έργο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής, από τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα νέα προγράμματα στοχεύουν σε μια εξατομικευμένη, μαθητοκεντρική προσέγγιση στη διδασκαλία.


Σε επόμενο στάδιο, τα προγράμματα σπουδών θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα σχολεία, όταν θα είναι έτοιμα και τα νέα σχολικά εγχειρίδια, τα οποία θα είναι και σε ψηφιακή μορφή. Μια νέα εισαγωγή στη σχολική διδασκαλία θα είναι και το πολλαπλό βιβλίο, δηλαδή παραπάνω από ένα εγχειρίδια τα οποία θα έχει στη διάθεσή του ο εκπαιδευτικός, κι όχι ένα αποκλειστικά, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, από τα οποία θα αντλεί πληροφορίες από πολλαπλές πηγές.


1 σχόλιο:

  1. Αυτά μας μάραναν... Βγάζουν τα θρησκευτικά, την ιστορία και ότι καλό έχουμε να μάθουμε, και βάζουν όλη τη σαπίλα και όλη τη βρωμιά.... Κρίμα... Πολύ κρίμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365