Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Θ. Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για την άμεση στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των εργαζομένων σε αυτά

Δελτίο Τύπου

Η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 38 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ υπέβαλαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζητώντας την άμεση στήριξη των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των εργαζομένων σε αυτά. 


Επισημαίνοντας ότι για πάνω από επτά μήνες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, στην πλειοψηφία τους ατομικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας καταγράφοντας μηδενικό τζίρο σημειώνουν ότι τα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα στήριξης δεν επαρκούν για να καλύψουν τις συνεχόμενες απώλειες εσόδων των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Με την Ερώτησή τους, υπογραμμίζουν ιδιαίτερα, ότι σημαντικός αριθμός πρακτόρων ΟΠΑΠ δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή λόγω φορολογικών ιδιαιτεροτήτων που παρέμειναν άλυτες, αλλά και όσοι εντάχθηκαν, επιβαρύνθηκαν με επιπλέον δανεισμό και αύξηση του ιδιωτικού τους χρέους καθώς και ότι  δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε σε πόρους από προγράμματα ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των υφιστάμενων κριτηρίων επιλεξιμότητας. Παράλληλα, επισημαίνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ έχουν να αντιμετωπίσουν από τις πολυδιαφημιζόμενες επιχειρήσεις διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες στη διάρκεια της καραντίνας έχουν αυξήσει τα πελατολόγια τους, με αποτέλεσμα την άμεση οικονομική ζημία των φυσικών επιχειρήσεων.

Με δεδομένο  ότι 4.000 ιδιοκτήτες των πρακτορείων μαζί με τους περίπου 25.000 εργαζόμενους στον κλάδο έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση και σε εργασιακή ανασφάλεια, οι 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ρωτούν τους κκ Υπουργούς για τις προθέσεις τους: 

(1) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους των πρακτορείων ΟΠΑΠ και των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου,

(2) να μεριμνήσουν για την ουσιαστική στήριξη, μέσω επιδοτήσεων μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των συγκεκριμένων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους,

(3) να εντάξουν τον κλάδο σε προγράμματα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς και σε προγράμματα στήριξης εργαζομένων και επιδότησης προσλήψεων και

(4) να εντάξουν τον κλάδο σε εκείνον του λιανεμπορίου  και να μεριμνήσουν για την άμεση επανεκκίνησή του, με το άνοιγμα της αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365