Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

Θ. Τζάκρη: Επισκέψεις στις λαϊκές αγορές των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Αριδαίας και της Άρνισσας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

«Ο θεσμός των Λαϊκών Αγορών πρέπει να συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα των μικροπαραγωγών και μικροπωλητών και την πρόσβαση των μικρομεσαίων νοικοκυριών σε ποιοτικά προϊόντα με προσιτές τιμές».


Επισκέψεις της βουλευτή στις λαϊκές αγορές των Γιαννιτσών, της Έδεσσας, της Αριδαίας και της Άρνισσας


Σε συνέχεια των επαφών της με τους πολίτες της Πέλλας και με δεδομένο το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα στη Βουλή, η βουλευτής  κ. Θεοδώρα Τζάκρη και κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Πέλλας επισκέφτηκαν την Μεγάλη Πέμπτη τις λαϊκές αγορές των Γιαννιτσών, της Έδεσσας και της Αριδαίας και την Μεγάλη Τρίτη την λαϊκή αγορά της Άρνισσας, όπου είχαν συζητήσεις με τους παραγωγούς και τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτές, αλλά και με καταναλωτές. 

Την ώρα που η πανδημία έχει πλήξει σε μέγιστο βαθμό τις λαϊκές αγορές, το νέο αυτό νομοσχέδιο, το οποίο καταρτίστηκε χωρίς κανένα διάλογο, είναι το «κερασάκι στην τούρτα», το οποίο αν ψηφιστεί στη Βουλή, όπως έχει κατατεθεί,  θα σημάνει το «θάνατο» χιλιάδων μικροπαραγωγών και μικροπωλητών, γιατί αντί να εκσυγχρονίσει το θεσμό και να διορθώσει τα κακώς κείμενα, απλά θα τον παραδώσει στα  μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Ένα νομοσχέδιο που μέχρι πρότινος ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδης δήθεν «αγνοούσε» και ζητούσε από συναδέλφους του των άλλων πολιτικών κομμάτων να του το επιδείξουν.  

Εύλογα λοιπόν η κατάθεση του νομοσχεδίου, που δεν άργησε να συμβεί, έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και μεγάλη αναστάτωση στο χώρο των μικροπαραγωγών και μικροπωλητών που κατά κύριο λόγο δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. 

Οι σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, με κυριότερο, την είσοδο μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στις λαϊκές αγορές μέσω του θεσμού της πλειοδοσίας. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός που θα δημιουργηθεί θα έχει ως αποτέλεσμα τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα να επικρατήσουν εις βάρος των μικροπαραγωγών και μικροπωλητών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ρόλο που είχε μέχρι σήμερα ο θεσμός των λαϊκών αγορών στη στήριξη των μικρομεσαίων νοικοκυριών και στην πρόσβαση τους σε ποιοτικά προϊόντα με προσιτές τιμές. 

Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες όλων των παραγωγών και των μικροπωλητών που σήμερα δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, οι οποίες, ως θεσμός, πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντά τους, αλλά και να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό στη βάση του λαϊκού χαρακτήρα τους και να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο αυτό.-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365