Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Π.Ε. Πέλλας: Που οφείλεται η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων - Δεν αποκλείονται επιπλέον μέτρα

Η περιοχή μας για άλλη μια φορά έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών

Ανοδική τάση παρουσιάζουν τα νέα κρούσματα Covid-19 στην Π.Ε. Πέλλας, η οποία τον Απρίλιο βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα πανελλαδικά σε νέες νοσήσεις.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που έχουν βοηθήσει στην έξαρση του ιού στην περιοχή μας. Η κούραση των πολιτών, οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, η μη χρήση μάσκας σε πολλές τοπικές κοινότητες, η απροσεξία ή αφέλεια σε κάποιες περιπτώσεις, η ενδοοικογενειακή διασπορά, η μη σωστή τήρηση των μέτρων σε εργασιακούς χώρους, αλλά δυστυχώς και η ανευθυνότητα κάποιων, οι οποίοι παρά το γεγονός πως έχουν βγει θετικοί δεν τηρούν την απαιτούμενη καραντίνα και συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς την καθημερινότητα τους, θέτοντας σε κίνδυνο συνανθρώπους τους.


Στην Π.Ε. Πέλλας από όλες τις παραπάνω αιτίες έχουν βρεθεί και επιβεβαιωθεί κρούσματα. Είναι ενδεικτικό πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια στις τοπικές κοινότητες, παρά στις μεγάλες πόλεις του Νομού.


Η περιοχή μας για άλλη μια φορά έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών και δεν αποκλείεται να υπάρχουν επιπλέον μέτρα τύπου Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κοζάνης.


Το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Στα Νοσοκομεία της Πέλλας οι απλές κλίνες Covid έχουν σχεδόν γεμίσει.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε πως το καλοκαίρι πλησιάζει, τα εργοστάσια σε όλο το Νομό θα δουλεύουν με φουλ τις μηχανές και ελπίζουμε να έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για να μην υπάρχουν και φέτος συρροές κρουσμάτων μέσα σε αυτά, όπως έγινε πέρσι, κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και προβλήματα σε όλη την περιοχή μας.

9 σχόλια:

  1. Πολυ σωστή επισήμανση αυτή για τα εργοστάσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς στην Πέλλα λείπει ο μορφωμένος κόσμος που θα σεβαστεί ο άλλος.Ακόμα σε πολλές οικογένειες κουμάντο κάνει ο αγράμματος παππούς η γιαγιά που τη βόλτα ,το καφέ και το τσίπουρο στη γειτονια δεν το κόβουν ο κόσμος να χαλάσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , είδαμε και στα μεγάλα αστικά κέντρα το χάλι τους !!! Αυτοί που τρέχουν στα διάφορα κορονοπαρτυ, θα τρέχουν να εκκλησιαστούν και την Μ. Εβδομάδα !!!

      Διαγραφή
  3. Δεν τηρείτε τίποτα όλα ειναι για το θεαθήναι... μεγαλες παρέες μαζεύονται χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα καφενεία λειτουργούν κ έξω μαζεύεται κόσμος σε πηγαδάκια και δε λεμε για 2 ατομα αλλά για πολλά, στην εκκλησία εννοείται δεν τηρείτε τίποτα μπαίνουν όσοι θελουν και οι μισοί δεν φοράνε μάσκα .Αυτά πιστεύω φτάνουν για να ύπαρξη διασπορα σε μια κοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κρουσματα ειναι συναρτηση των τεστ, βλεπω συνεχεια ανακοινωση κρουσματων χωρις την ανακοινωση των τεστ που γινονται,
    κανενας δεν μας βεβαιωνει την εγκυροτητα των τεστ,
    κανενας δεν μας λεει ποσα κορουσματα εποχιακης γριπης εχουμε.
    ποσοι θανατοι απο covit-19 ειναι πραγματικοι και δεν εχουν αλλη αιτια (ενδονοσοκομειακη λοιμωξη κλπ)
    Σχετικα με τα εμβολια, αυξηση εμβολιασμενων αυξηση κρουσματων,
    Ποσοι θανατοι και επιπλοκες υγειας εχουν αναφερθει?
    Ποσες αντιθετες αποψεις βγαινουν στα ΜΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να ακούω άλλο τη χαζομάρα αυτή, ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν από τα εμβόλια έλεος! Έχουμε εμβολιασμενα άτομα στις οικογένειες μας και δεν μας κόλλησαν τίποτα! Από το χαμό που γίνεται κάθε μέρα έξω και κρυφά σε διάφορα καφενεία γίνεται η διασπορά αλλά ποιος καταλαβαίνει! Για να σου αναφέρουν κρούσματα εποχικής γρίπης πρέπει να γίνονται τεστ για την εποχική γρίπη. Αν κάτσεις να σκεφτείς λίγο τα αρνητικά τεστ θα καταλάβεις ότι αυτό σημαίνει εποχική γρίπη! Χωρίς συμπτώματα δεν πας να κάνεις τεστ!

      Διαγραφή
  5. Ακομα μετα απο ενα χρονο υπαρχουν ανθρωποι που δεν πιστευουν
    τα νουμερα και την κατασταση στα νοσοκομεια! και τωρα εχουμε
    το ποιηματακι οτι κολλαμε απο τους εμβολιασμενους.Πραγματικα
    ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.... Τουλαχιστον οι θετικοι ας κατσουν σπιτια τους ουτε αυτο δεν γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω την εντύπωση πως οι πιο πολλοί έχουν ξεχάσει τον Νοέμβριο και τους νεκρούς που είχαμε στον Νομό μας. Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, περνάει βλέπει παρέες χωρίς μασκα και συνεχίζει τον δρόμο της, έχει αναφορές για ανοιχτά καφενεία και δεν τα κλείνει, τους αφήνει να διασπειρουν τον υιό χωρίς να έχουν επιπτώσεις, μας λένε ότι πλέον είναι ατομική ευθύνη του καθενός... Από πότε ο Έλληνας έχει ατομική ευθύνη και δεν το ξέρω.Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάτσουμε σπίτι μας και δεν αντέχουμε, σκασαμε από το πολύ μέσα, για ρωτήστε και αυτούς που δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν ούτε μια μέρα από την αρχή της καραντίνας και που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή της οικογένειας τους κάθε μέρα, αν θέλουν να κάτσουν σπίτι τους, για ρωτήστε και αυτούς που σε λίγο δεν θα έχουν να φάνε επειδή η επιχείρησή τους είναι κλειστεί τόσους μήνες? Λυπάμαι και ντρέπομαι για όλους αυτούς που θεωρούν οτι όλα είναι ενα παιχνιδάκι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν κάποιοι νομίζουν ότι δεν θα νοσήσουν η ότι θα το περάσουν ανώδυνα ποιος θα τους βάλει μυαλό. Το να κολλήσεις είναι πανευκολο απλά αν δεν το ζήσεις από προσωπική εμπειρία δεν το καταλαβαίνεις. Δεν πειράζει ο νόμος Πέλλας με τα μυαλά που έχουν κάποιοι θα γίνει γνωστός πάλι, τα γραφεία τελετών θα έχουν δουλειά σύντομα αρκετή. Το καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο αφού η συνεχιζόμενη ανευθυνότητα θα μειώσει τον τουρισμό αλλά και η περσινή συμπεριφορά ορισμένων εργοστασίων που αδιαφορούσαν για το προσωπικό τους υπέρ του κέρδους. Σπέρνεις ανέμους θα θερίσεις θύελλες. Αν κάποιος δεν δει φέρετρο στο κοντινό περιβάλλον από covid-19 δεν βάζει μυαλό. Και το καλό είναι ότι δεν έχουν έρθει από γειτονικά κράτη εργάτες γης που θα φέρουν κατά νέα κρουσμάτα. Κρίμα γιατί θα την πληρώσουν αθώοι από την αδιαφορία μερικών που νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στον covid-19

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365