Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Θεοδώρα Τζάκρη: Οριστικό όχι από τη Νέα Δημοκρατία για την ένταξη των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης

Δελτίο Τύπου

Σε Απάντηση της Ερώτησης 39 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεταξύ των οποίων και η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με θέμα «Αύξηση του προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης και ένταξη των επιλαχόντων», ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι δεν προβλέπεται αύξηση του προϋπολογισμού για την ένταξη τους. 


Ειδικότερα ανέφερε ότι έχει δεσμευτεί το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ για το εν λόγω μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης και δεν υπάρχουν επιπλέον διαθέσιµοι πόροι στο πλαίσιο της περιόδου 2014-20 και της ίδιας προκήρυξης. Επίσης ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «τα όποια δημοσιονομικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα περιορισμένα και υπό αυστηρή διαχείριση λαμβανομένης υπόψη και της επιτακτικής ανάγκης λήψης άµεσων µέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-1».


Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που το 2019 κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό από 316 εκ € σε 600 εκ €, η νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρνήθηκε στην παρούσα δύσκολη συγκυρία να εντάξει τους επιλαχόντες του μέτρου και αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις ότι «στην παρούσα περίοδο εξετάζεται η έκδοση νέας πρόσκλησης του μέτρου σε βάρος πόρων που έχουν προκύψει από το Ταµείο Ανάκαµψηςσε συνδυασμό με την διετή παράταση του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365