Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Δ. Τζαμτζής: Επιστολή σε Λιβανό και Λυκουρέντζο για τις ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση

Επιστολή

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για τις ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση της 19 Απριλίου. 


Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόσο με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο κ. Τζαμτζής τους έστειλε επιστολή με την οποία αναλύει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή χαλαζοπτωση που έπληξε χτες 19/4/21 διάφορες περιοχές του Ν. Πέλλας.  


Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας αναφέρει τα εξής: 


«Αξιότιμοι κύριοι

Σφοδρότατη χαλαζόπτωση είχαμε στην Π.Ε.Πέλλας τις μεσημβρινές ώρες (13.30’ - 14.00’ ) της 19-4-2021. Η χαλαζόπτωση η οποία ήταν πολύ πυκνή κατά περιοχές και με μεγάλη χρονική διάρκεια, έπληξε τα παρακάτω Αγροκτήματα :


1) Στα ανατολικά του Δήμου Αλμωπίας.της Π.Ε.Πέλλας και ιδιαίτερα στα Αγροκτήματα Θεοδωρακίου & Εξαπλατάνου. 

2) Στο μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Σκύδρας (μάλλον το επίκεντρο σε διάρκεια και πυκνότητα ) και πιο συγκεκριμένα στα Αγροκτήματα Καλής, Προφ.Ηλία, Ανύδρου, Μανδάλου, Σανδαλίου, Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου, Ριζού, Σεβαστειανών, Δάφνης, Καλυβίων και Άσπρου. 


3) Ακόμη επλήγησαν και τα αγροκτήματα του Δήμου Πέλλας και ιδιαίτερα  Αραβησσού, Πλαγιαρίου, Νέου και Παλαιού .Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Αγίου Γεωργίου, Δροσερού.


4) Στον Δήμο Έδεσσας και ιδιαίτερα στη περιοχή της Δ.Ε Βεγορίτιδας, την Άρνισσα, την Ζέρβη και την Παναγίτσα. 


Συνολικά εκτιμούμε ότι επλήγησαν περίπου 55.000 - 60.000 στρέμματα, κύρια με δενδροκαλλιέργειες, περιοχών με μικροκλίμα που δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τους 2 προηγούμενους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου, δηλαδή, Ροδάκινα επιτραπέζια, Ροδάκινα βιομηχανικά, Νεκταρίνια, Βερίκοκα κ.α. Ακόμη επλήγησαν υπαίθριες Καλλιέργειες Λαχανικών όπως Μαρούλια, Κρεμμυδάκια κ.α).


Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε,

Οι αγρότες της Πέλλας είναι σε απόγνωση. Τις τεράστιες ζημιές των 2 παγετών, ολοκλήρωσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση. Η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των ζημιών και η καταβολή προκαταβολών στους αγρότες, είναι η έκκληση που κάνουν οι αγρότες και όλοι οι πολίτες της Πέλλας προς εσάς. 

Στην διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.


Με τιμή και εκτίμηση

Ιορδάνης Τζαμτζής 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365