Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Δ. Σταμενίτης: Μαζί με τους αγρότες της Πέλλας συζητάμε για τις συνέπειες του παγετού (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη

Διαβάστε την ανάρτηση του Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη:


Την Παρασκευή και το Σάββατο βρέθηκα στις περιοχές του Νομού Πέλλας (Άγιο Αθανάσιο, Άρνισσα, Βρυττά, Νησί, Άγρα, Σωτήρα, Φλαμουριά, Καρυδιά, Μεσημέρι, Περαία και Μαργαρίτα του Δήμου Έδεσσας και Άψαλο, Πολυκάρπη, Μεγαπλάτανο, Όρμα του Δήμου Αλμωπίας) όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους παραγωγούς για τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις δενδροκαλλιέργειες αλλά και να ακούσω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Ενημέρωσα τους παραγωγούς ότι ήδη έχει κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε σε αρχικό στάδιο να αποτυπωθεί το μέγεθος της ζημίας. Κύριος στόχος είναι να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί με ταχύτητα και δικαιοσύνη, όπως σήμερα δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε σήμερα ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση της κατάστασης και την εφαρμογή ενός πλέγματος προστασίας προς όλους τους παραγωγούς. 


Όπως έχω ήδη προτείνει τόσο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό όσο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, είναι απαραίτητο να εξεταστεί η δυνατότητα καταβολής προκαταβολής έναντι της αποζημίωσης που δικαιούνται οι παραγωγοί.


Η Πέλλα είναι ένας αγροτικός Νομός, βασιζόμαστε στην πρωτογενή παραγωγή, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της τοπικής μας οικονομίας. Είναι απαραίτητη κάθε δυνατή προσπάθεια για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη του αγροτικού κόσμου.


Οι παραγωγοί ζητούν από εμάς ουσιαστικές λύσεις. Είναι λοιπόν ώρα για συντονισμένη και σχεδιασμένη δουλειά ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. 


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στους παραγωγούς και όπου υπάρχει ανάγκη επεμβαίνει στοχευμένα.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365