Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ενημέρωση για τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις απο την Γεωτεχνική Αλμωπίας

Άρθρο - Ενημέρωση

Εν αναμονή είναι ο αγροτικός κόσμος  για τις πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων ένα μέτρο που ισχύει τα τελευταία χρόνια και καθ’έτος  ενισχύεται με επιπλέον προδιαγραφές ή/και  καλλιέργειες.  Μετά τις ανακοινώσεις των φορέων, η  πιθανότερη ημερομηνία πληρωμών ορίζεται  μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, 27-29 Απριλίου για τις συνδεδεμένες : ρυζιού, σακχαρότευτλων βιομηχανικής ντομάτας, σπόρων σποράς , σπαραγγιών,  πορτοκαλιών χυμοποίησης  , ροδάκινων χυμοποίησης και κορινθιακής σταφίδας . Την ίδια μέρα θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή υπόλοιπων από έλεγχους και ενστάσεις για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις: σκληρού σίτου, ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, πρασινίσματος,  βασικής ενίσχυσης, ενίσχυσης γεωργών νεαρής  ηλικίας, βρώσιμων όσπριων,   κτηνοτροφικών ψυχανθών,  σανοδοτικών ψυχανθών,  καρπών με κέλυφος  και μήλων.

Δυσάρεστη τροπή έχουν πάρει οι πληρωμές για τους κτηνοτρόφους καθώς, η εμπλοκή με το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΣΔΕ το τελευταίο διάστημα δεν διευκόλυνε τη διαδικασία των διοικητικών των Περιφερειακών υποκαταστημάτων του Οργανισμού Πληρωμών που καλούνταν να ολοκληρώσουν τους διασταυρωτικούς ελέγχους ώστε να είναι έτοιμα τα στοιχεία για να τρέξει η πληρωμή. Έτσι πιθανότατα, μετατίθεται  για μετά το Πάσχα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι για το 2020, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνδεδεμένη στο αιγοπρόβειο θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα, κάτι παραπάνω από 10 ευρώ το ζώο και η αντίστοιχη ενίσχυση για τα βοοειδή αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι περί τα 150 ευρώ το κεφάλι. 


Γεωργίου Ιωάννης 

Γεωπόνος – Γεωργικός Σύμβουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365