Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021

Σύσκεψη φορέων του Νομού στην Σκύδρα, για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής - Δείτε τις αποφάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΤΗΣ 8Ης ΚΑΙ 9Ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021


Στην έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 16-04-2021 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας, κατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας και του Σωματείου Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Νομού Πέλλας στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου, η Δήμαρχος Σκύδρας κα Ιγνατιάδου, εκπρόσωποι των βουλευτών του Νομού μας, η Γραμματέας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων «ΕΝΟΤΗΤΑ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, παρουσιάστηκαν τα θέματα της σύσκεψης, ακούστηκαν προτάσεις και εισηγήσεις και τηρήθηκαν πρακτικά.


Οι παρευρισκόμενοι εισάκουσαν τα αιτήματα και τους προβληματισμούς μας με θετική προδιάθεση και αφού αναπτύχθηκαν λεπτομερώς όλες οι διεκδικήσεις μας, αποφασίστηκε, με ομόφωνη απόφαση των διοργανωτών και των εκπροσώπων των Συλλόγων του Νομού μας, να επεκτείνουμε τις κινητοποιήσεις μας και να εκδώσουμε κοινό ψήφισμα απευθυνόμενο προς την Κυβέρνηση και τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς με τα εξής αιτήματα:


1) Άμεση κήρυξη της Π.Ε. Πέλλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


2) Άμεση αποζημίωση στο 100% της ζημίας σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες που επλήγησαν (ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, αχλάδια, κεράσια, αμπέλια κλπ) ανεξάρτητα από το βλαστικό στάδιο που βρίσκονταν (ανθοφορία, φούσκωμα οφθαλμών, καρπόδεση, καρποφορία), καθώς και σε όλες τις αροτρέες καλλιέργειες και κηπευτικών.


3) Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος με την μορφή προκαταβολής στο 50% της εκτιμώμενης ζημίας ανά περιοχή.


4) Πάγωμα των οφειλών των αγροτών, των οποίων επλήγησαν οι παραγωγές τους για το τρέχον έτος 2021 προς Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο, Τράπεζες, Δήμους, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κλπ.


5) Απαλλαγή από τα εκτιμητικά τέλη υπέρ ΕΛΓΑ.


6) Συμψηφισμός των Ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών προς ΕΛΓΑ με την εξόφληση των αποζημιώσεων που θα δοθούν.


7) Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στην τεράστια καταστροφή που έπληξε το Νομό μας και για να ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες μελλοντικές καταστροφές.


Σκύδρα, 17-04-2021


Οι εκπρόσωποι των Διοργανωτών:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Ο Πρόεδρος Φώτιος Μουκινάς


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Πασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365