Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά: Ανοίγουν Λύκεια και ΟΠΑΠ - Τι ισχύει στην Π.Ε. Πέλλας

Οι νέες ανακοινώσεις

Kάθε Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει ζωντανά για το πώς «κινείται» στην χώρα μας ο κορονοϊός. Μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, ως συνήθως, οι καθηγητές Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνης, αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.


Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, λέγοντας πως οι μεγάλες πόλεις παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τονίζοντας πως η ενδοοικογενειακή μετάδοση παραμένει ένα μεγάλο «αγκάθι».


«Να προσέχουμε χωρίς υπερβολές», είπε ακόμα, σημειώνοντας πως την τελευταία εβδομάδα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα ημερησίως κατά μέσο όρο, όμως έχουν αυξηθεί και τα τεστ. Ο δείκτης θετικότητας έχει παραμείνει σταθερός τις τελευταίες μέρες και μάλιστα παρουσιάζει μια μικρή μείωση.


«Την επόμενη εβδομάδα με τα ατομικά τεστ θα έχουμε περισσότερα κρούσματα αλλά αυτός είναι και ο στόχος, να καταγράφουμε τους ασυμπτωματικούς φορείς», σημείωσε ακόμη, λέγοντας πως 5.500 συμπολίτες μας νοσηλεύονται με κορονοϊό και πως η πληρότητα των εντατικών φτάνει το 85%.


Ακολούθως, αναφέρθηκε στα Λύκεια που ανοίγουν από Δευτέρα, 12.04.2021, υπογραμμίζοντας πως όλες οι κινήσεις «χαλάρωσης των μέτρων» θα γίνεται σταδιακά.


Νέες περιοχές σε σκληρό lockdown

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τα εξής: «Η επιδείνωση έχει ως αποτέλεσμα με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών την ένταξη στο επίπεδο σκληρού Lockdown της Περιφερειακής Ενότητας Κω, του δήμου Ήλιδας».


Κατεβαίνουν, ωστόσο, από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο» από Δευτέρα η Αιτωλοακαρνανία, η Αργολίδα και μέρος της Φθιώτιδας. Επίσης οι δήμοι Μαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, ο δήμος Κατερίνης, ο δήμος Αστυπάλαιας και ο δήμος Σκιάθου.


Ανοίγουν Λύκεια και λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Και συνέχισε ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Από Δευτέρα, 12.04.2021, επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.


Το λιανεμπόριο συνεχίζει την λειτουργία του, αλλά αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:


Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης


Αποφασίστηκε επίσης η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Αχαΐα με click in shop και click away, ενώ στην Θεσσαλονίκη μόνο με click away. Στην Κοζάνη δεν θα επαναλειτουργήσουν, καθώς η επιδημιολογική εικόνα είναι… κατακόκκινη.


Τι ισχύει στην Πέλλα


Η Π.Ε. Πέλλας παραμείνει στις περιοχές με βαθύ κόκκινο καθεστώς στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και ισχύει ότι μέχρι σήμερα, συν ότι ανοίγουν Λύκεια και ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365