Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά - Τι ισχύει στην Π.Ε. Πέλλας

Οι νέες ανακοινώσεις

Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν καλυτερεύει και η κυβέρνηση -μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων- πήρε τις αποφάσεις της.


Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 27.000, με τα μισά από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.


Ακολούθως, μίλησε για αύξηση 28% στα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα, ενώ η συμπρωτεύουσα έχει περίπου 2.000 ενεργά κρούσματα.


Επιπλέον, σημείωσε πως… έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση της κατάστασης, ενώ στην συνέχεια τόνισε την σημασία του εμβολιασμού στην «μάχη» κατά της πανδημίας.


Για την χαλάρωση του lockdown, είπε πως αποφασίστηκε για να «μετατοπιστεί» η δραστηριότητα των πολιτών έξω από τα σπίτια, υπογραμμίζοντας όμως πως πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στόχος πρέπει να είναι μια απλή βόλτα, χωρίς συνωστισμό και χωρίς πολύ κόσμο.


Αναφορά έκανε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, εφιστώντας την προσοχή τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας και ειδικά για σωστή χρήση της μάσκας.


Στην συνέχεια η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και στην σημασία των self tests που έρχεται και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία όλων μας με την επερχόμενη χαλάρωση των μέτρων.

Μάλιστα, είπε με νόημα το εξής: «Τώρα, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα τεστ για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και για να ελέγξουμε την πανδημία, ενώ αργότερα, μέσα στο καλοκαίρι, κι αφού βέβαια πρώτα έχουμε μειώσει το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε για να συμμετέχουμε και σε ομαδικές δραστηριότητες».


Ο Κοντοζαμάνης αναλύει τον φάκελο self test


«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας», είπε αρχικά ο υφυπουργός.


Και συνέχισε: «Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς».


Επιπλέον είπε πως ξεκινάμε από μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, ενώ αμέσως μετά η διάθεση θα αφορά στους 18-64 ετών και τέλος στους άνω των 67 που έχουν ήδη θωρακιστεί σε μεγάλο ποσοστό από τον εμβολιασμό.


Επιπρόσθετα, σημείωσε αναλυτικά ποια είναι η διαδικασία που προβλέπεται σε περίπτωση θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος, ενώ υπογράμμισε πως οι μαθητές που δεν θα έχουν την υπεύθυνη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.


Σε σκληρό lockdown…

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος απαρίθμησε τις γνωστές περιοχές που παραμένουν σε καθεστώς σκληρού lockdown, το γνωστό -πια- «βαθύ κόκκινο», στις οποίες φυσικά συμπεριλαμβάνονται Αττική και Θεσσαλονίκη.


Επίσης προστίθενται στην… λίστα του σκληρού lockdown από το Σάββατο, 03.04.2021, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ο δήμος Αστυπάλαιας, ο δήμος Ρόδου και Χάλκης


Τι ισχύει στην Πέλλα


Η Π.Ε. Πέλλας παραμείνει στις περιοχές με βαθύ κόκκινο καθεστώς στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365