Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις εκτός νομού και Πάσχα στο χωριό

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτραπεί η μετακίνηση στις γιορτές του Πάσχα

Η μετακίνηση των πολιτών εκτός νομού είναι το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» της κυβέρνησης, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.


Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιτραπεί η μετακίνηση στις γιορτές του Πάσχα, πάντα, όμως-όπως επισημαίνουν- υπό την προϋπόθεση να το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.


Είναι χαρακτηριστικό πως συνομιλητές του Πρωθυπουργού εκφράζουν την άποψη πως δεδομένου ότι η εστίαση θα είναι κλειστή, το Πάσχα στο χωριό ή στο εξοχικό, σε ανοιχτούς χώρους, θα είναι πιο ασφαλές και παράλληλα θα αποτελέσει μια βαλβίδα αποσυμπίεσης για τους πολίτες.  


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες την Παρασκευή 23 Απριλίου, αν και κάποιοι λένε ίσως και λίγο αργότερα, Μεγάλη Δευτέρα ή Μεγάλη Τρίτη (όταν και θα ενσωματωθούν όλα τα δεδομένα αυτών των ημερών με τα self test), θα ξέρουμε οριστικά τι θα γίνει με τη μετακίνηση εκτός Νομού το Πάσχα.


Όπως είχε αναφέρει το Dnews ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει ακόμα», περιλαμβάνει Πάσχα στο χωριό με self test αλλά μόνο μία μετακίνηση και αυτή προς το χωριό. Στην ουσία δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς τις γειτονικές περιοχές του νομού παρά μόνο αποκλειστικά στο χωριό.


Ο πολίτες θα προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους το δωρεάν τεστ από το φαρμακείο, θα το κάνουν στο σπίτι, θα καταχωρούν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, και από εκεί θα εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, την οποία θα δείχνουν σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας ή της τροχαίας.


Σε περίπτωση που κάποιος βγει θετικός, θα διενεργεί επαναληπτικό test, και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πράγματι νοσεί από κορονοϊό θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.


Εδώ όμως υπάρχει και η «παγίδα», ότι κάποιος μπορεί να κάνει το τεστ, να δείξει θετικό και να μην το δηλώσει σχετικά στην πλατφόρμα και να θελήσει να ταξιδέψει για το Πάσχα.


Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι και με τις δυο δόσεις φαίνεται πως θα έχουν το ελεύθερο να μετακινηθούν εκτός Νομού.


Επιπλέον, ο στόχος είναι τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα να ανοίξουν χωρίς ραντεβού… Με φυσική παρουσία πελατών στο εσωτερικό τους, αλλά με συγκεκριμένο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είναι να υπάρξει πτωτική τάση των κρουσμάτων και κυρίως να έχει αποκλιμακωθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365