Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Voucher 2.520 ευρώ για 10.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Ειδικότερα

Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί το προσωρινό μητρώο ωφελούμενων για την υλοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ ΣΠΑ «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» για 10.000 ανέργους του ΟΑΕΔ που θα πάρουν επίδομα συνολικής αξίας 2.520 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του DNews.


Ειδικότερα αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος των στοιχείων των περίπου 68.834 αιτήσεων που έγιναν, όπως έχει ήδη γράψει το DNews, και η διασταύρωση στοιχείων από την ΑΑΔΕ.


Μετά το προσωρινό μητρώο ωφελούμενων θα γίνουν οι ενστάσεις και στην συνέχεια το οριστικό μητρώο των ωφελούμενων.


Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων περιλαμβάνει κατά σειρά τα εξής:


Α) Έλεγχο των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής των ανέργων για να διαπιστωθεί εάν είναι επιλέξιμοι ή όχι.


Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί αυτόματα από την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr, όσον αφορά στο ηλικιακό κριτήριο καθώς και με τη διασταύρωση των στοιχείων της Αίτησης, με τα αντίστοιχα στοιχεία που τηρούνται στα Μητρώα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. ώστε να ελεγχθεί η επιλεξιμότητα των ωφελούμενων ως προς το κριτήριο της ανεργίας.


Για όσους ανέργους κριθούν επιλέξιμοι από τον παραπάνω έλεγχο, ακολουθεί:


Β) Μοριοδότηση των υποψηφίων.


Η μοριοδότηση αφορά το σύνολο των αιτούντων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σύμφωνα με την παρούσα και γίνεται αυτόματα από την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.


Ο έλεγχος για τα κριτήρια μοριοδότησης


1. Ανεργία,


2. Εισόδημα,


3. Επαγγελματική εμπειρία σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα πραγματοποιηθεί με τη διασταύρωση των στοιχείων της Αίτησης, με τα αντίστοιχα στοιχεία που τηρούνται στους αρμόδιους δημόσιους φορείς/μητρώα (ΟΑΕΔ, ΓΓΠΣ).


Σε περίπτωση ισοβαθμιών κατά τη μοριοδότηση, προηγούνται οι υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια στο πρώτο κριτήριο και αν αυτά συμπίπτουν, στο δεύτερο κατά τη σειρά κριτήριο.


Αν και σε αυτήν την περίπτωση παρουσιάζεται ισοβαθμία τότε προηγούνται οι υποψήφιοι που υπέβαλαν νωρίτερα την αίτηση υπαγωγής στο μητρώο ωφελουμένων.


Γ) Κατάρτιση Μητρώου Ωφελουμένων


Γ.1 Κατάρτιση προσωρινού Μητρώου Ωφελουμένων.


Μετά τον έλεγχο και μοριοδότηση, συστήνεται προσωρινό μητρώο ωφελουμένων το οποίο έχει τη μορφή πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά Διοικητική Περιφέρεια.


Στους πίνακες θα αποτυπώνεται η κατάταξη των επιλεγέντων και επιλαχόντων, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματα της μοριοδότησης σε σχέση και με το πλήθος των αιτήσεων των ωφελουμένων ανά Διοικητική Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365