Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Εστίαση: Γρίφος το άνοιγμα της - Οι πιθανές ημερομηνίες

Η εστίαση, ωστόσο, παραμένει το μεγάλο… μυστήριο

Το lockdown χαλαρώνει τις επόμενες ημέρες, αρχικά με την απελευθέρωση του SMS 6 για διαδημοτικές μετακινήσεις (μόνο τα σαββατοκύριακα προς το παρόν) και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από την Δευτέρα, 05.02.2021. Η εστίαση, ωστόσο, παραμένει το μεγάλο… μυστήριο.


Το αμέσως επόμενο «άνοιγμα» βέβαια θα αφορά στα σχολεία, με τον απόλυτο στόχο της κυβέρνησης να είναι η επόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, κάτι που θα κριθεί και από το πότε θα υπάρχουν στα ράφια των φαρμακείων μας τα self tests.


Όλα, πάντως, κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία ακόμη είναι αποκαρδιωτικά. Μόλις το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.491 νέα κρούσματα, από τα οποία 1.649 καταγράφηκαν στην Αττική και 467 στην Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση δείχνει να εκτραχύνεται, ειδικά δε αν λάβουμε υπόψιν τις αδιανόητες εικόνες συνωστισμού έξω από μπαράκια για take away ποτό που αποκάλυψε το newsit.gr, ακόμα και… εκτός ωραρίου του lockdown!


Πάει για… μετά το Πάσχα η εστίαση

Ο κορονοϊός, λοιπόν, κρίνει τα πάντα και η εστίαση δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του μήνα και το άνοιγμα μοιάζει δύσκολο πριν το Πάσχα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δούμε την ανατροπή.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κράτησε κλειστά τα χαρτιά της κυβέρνησης για το πότε θα έρθει το πολυαναμενόμενο άνοιγμα στην εστίαση, μετά τη σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρότι το θέμα τέθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι όπως είναι λογικό επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν… χθες.


Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το επικρατέστερο σενάριο είναι η εστίαση να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα για Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ή Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου. Και μάλιστα πιλοτικά, αφού το καθολικό άνοιγμα «πάει» για τις 10 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365