Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Τραγωδία Marfin: Τα νέα στοιχεία και οι εμπρησμοί που ταυτοποιούν τους δράστες

Οι Aρχές, αξιοποιώντας οπτικό υλικό και μαρτυρίες, έχουν θέσεις στο στόχαστρο τις κινήσεις τουλάχιστον τεσσάρων δραστών

Κοντά στην ταυτοποίηση των προσώπων που εμπλέκονται στον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, ο οποίος κατέληξε στο θάνατο τριών ανθρώπων (ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα) βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία.


Σύμφωνα με πληροφορίες από «Τα Νέα» και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, οδηγό για τις αστυνομικές έρευνες αποτελεί το γεγονός ότι λίγο μετά τη φονική πυρκαγιά πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη εμπρηστικές επιθέσεις, στο κοντινό βιβλιοπωλείο «Ιανός» επί της οδού Σταδίου, στη λεωφόρο Αμαλίας (σε κτίριο του υπουργείου Οικονομικών) και στη λεωφόρο Συγγρού (σε κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών).


Οι Aρχές, αξιοποιώντας οπτικό υλικό και μαρτυρίες, έχουν θέσεις στο στόχαστρο τις κινήσεις τουλάχιστον τεσσάρων δραστών του εμπρησμού της Marfin που φαίνεται ότι εμπλέκονται και στους άλλους τρεις.


Η Ασφάλεια Αττικής αναμένεται να ενεργοποιήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα την έρευνα που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου.


Από τα νέα στοιχεία, προκύπτει ότι η επανεξέταση της υπόθεσης Marfin βασίστηκε σε μαρτυρία και πληροφορίες από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που αποστασιοποιήθηκαν, αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες που είχαν καταγράψει οπτικό υλικό.


Επιπλέον στοιχεία αντλήθηκαν και από ψηφιακό αρχείο που είχε παραδοθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη δύο χρόνια μετά το συμβάν, το 2012, από υπηρεσιακούς παράγοντες, και το οποίο κατά πληροφορίες περιέχει εκμεταλλεύσιμο υλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365