Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ενημέρωση Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας για τα Self Test

Δελτίο Τύπου

Ενημερώνουμε το κοινό, ότι από σήμερα 8 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών  Test αντιγόνου για την αναγνώριση του Sars Cov 2 στα φαρμακεία μας, ενώ  παράλληλα έχει τεθεί σε εφαρμογή και η πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ μέσα από την οποία θα μπορεί να λάβει χώρα η δήλωση του αποτελέσματος όχι νωρίτερα από την Κυριακή 11 Απριλίου από τους υπόχρεους.


Οι μαθητές και οι καθηγητές Λυκείου μπορούν από σήμερα να προμηθευτούν ΔΩΡΕΑΝ τα εν λόγω τεστ με την επίδειξη ΑΜΚΑ και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή άλλο πρόσφορο πιστοποιητικό ταυτοποίησης. 


Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί: από σήμερα είναι δυνατή και η πώληση Αυτοδιαγνωστικών εργαλείων για την νόσο Covid 19 από τα φαρμακεία 


Παρακαλούνται θερμά οι πολίτες που δεν ανήκουν στις εν λόγω κατηγορίες δικαιούχων να μην προσέρχονται άδικα στα φαρμακεία διότι το ψηφιακό σύστημα είναι κεντρικό, κινείται με βάση τα ενεργοποιημένα ΑΜΚΑ και δεν προβλέπει άλλη παράδοση. 


Κάθε δικαιούχος παραλαμβάνει ένα και μόνον Τεστ συσκευασμένο από τον φαρμακοποιό  σε (χαρτο)σακουλάκι που περιλαμβάνει το ΚΙΤ και έντυπο υλικό χρήσης. 


ΠΡΟΣΟΧΗ !  Τα εν λόγω Τεστ βάσει νομοθεσίας και για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας απαγορεύεται να  διεξαχθούν εντός του χώρου των φαρμακείων.  


Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι το αποτέλεσμα των Τεστ αποτελεί την ιστορική απεικόνιση της στιγμής και σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την τήρηση  των μέτρων προφύλαξης όπως αποστάσεις μάσκες και αποφυγή άσκοπων συναθροίσεων σε κλειστούς και μη αεριζόμενους χώρους. 


Ως φαρμακοποιοί παραμένουμε πάντα στο  πλευρό των πολιτών επαληθεύοντας την κλαδική μας ευθύνη και τον επιτακτικό μας ρόλο στην καταπολέμηση της ασθένειας 


Ο Πρόεδρος

Πάνος Ζαρογουλίδης


 Η Γ Γραμματέας

Καλλιόπη Λαπίχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365