Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

Πέλλα: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε καφέ για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής

Ανακοίνωση Αστυνομίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.


Χθες, Κυριακή 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 52.717 έλεγχοι, από τους οποίους οι 16.459 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».Βεβαιώθηκαν συνολικά 145 παραβάσεις, ως ακολούθως:


97 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:


17 στο Βόρειο Αιγαίο,


14 στα Ιόνια Νησιά,


11 στην Ήπειρο,


11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  8 στη Στερεά Ελλάδα,


  6 στη Θεσσαλονίκη,


  6 στη Πελοπόννησο,


  5 στη Κρήτη,


  5 στη Δυτική Ελλάδα


  4 στη Κεντρική Μακεδονία,


  3 στη Δυτική Μακεδονία,


  3 στη Θεσσαλία


  2 στην Αττική και


  2 στο Νότιο Αιγαίο.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 55.350 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 53.258 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.092 των 150 ευρώ.


36 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:


8 στην Κρήτη,


7 στο Νότιο Αιγαίο,


6 στην Θεσσαλονίκη,


4 στη Δυτική Μακεδονία,


4 στη Θεσσαλία,


3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,


2 στη Πελοπόννησο,


1 στο Βόρειο Αιγαίο και


1 στα Ιόνια Νησιά.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.274 ομοειδείς παραβάσεις.


11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:


Στη Θεσσαλονίκη,


– 1.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο – μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυαρίνου, για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής,


– 2.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ στα Λαδάδικα για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής, (σημειώνεται ότι τα πρόστιμα είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος)


– από 3.000 ευρώ σε 2 ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ στα Λαδάδικα για υπέρβαση ορίου ατόμων ανά τραπέζι.


Στην Κεντρική Μακεδονία,


– 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ στην Πέλλα, για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής,


– 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον Δ. Προποντίδας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και συγκεκριμένα πέντε ατόμων στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.


Στην Αττική , 2.000 ευρώ πρόστιμο σε εστιατόριο για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.


Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στην χώρα.


Στη Στερεά Ελλάδα, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ για παραβίαση απαγόρευσης μουσικής.


Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.375 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.985 άτομα.


Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 152 ομοειδείς παραβάσεις.


Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365