Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Στην τελική ευθεία για το νέο πρόγραμμα -Πότε ξεκινά, ποια θα είναι τα 3 νέα κριτήρια

Ποια θα είναι τα 3 βασικά κριτήρια

Η ώρα που το επόμενο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις πλησιάζει.


Το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει ήδη καταρτίσει το χρονοδιάγραμμα για το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ». Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, η προδημοσίευση του Οδηγού εφαρμογής του νέου προγράμματος θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Σε αυτή τη φάση θα «αποκαλυφθούν» και τα νέα κριτήρια του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να είναι πολύ πιο φιλικό προς τα νοικοκυριά χαμηλών εισοδημάτων.


Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του ΥΠΕΝ, προκύπτει ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ανοίξει αμέσως μετά το καλοκαίρι, εντός του Σεπτεμβρίου.


«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ποια θα είναι τα 3 βασικά κριτήρια

Το επόμενο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα έχει πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις από τους προηγούμενους κύκλους. Η βασική αλλαγή είναι ότι θα παύσει η προτεραιοποίηση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα βάσει της ταχύτητας υποβολής της αίτησης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, τα 3 βασικά κριτήρια του επόμενου προγράμματος θα είναι τα εξής:


Εισόδημα νοικοκυριού (υψηλότερη μοριοδότηση για χαμηλά εισοδήματα)

Κλίμα περιοχής (προκρίνονται περιοχές με πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες)

Παλαιότητα κτιρίου (προτεραιότητα τα παλαιότερα σπίτια)


Στόχος του ΥΠΕΝ είναι να στηριχθούν και να έχουν προτεραιότητα τα αδύναμα νοικοκυριά και οι κατοικίες που είναι σε πιο δυσμενή -ενεργειακά- κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τις κλιματολογικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον καθορισμό του επιδόματος θέρμανσης, που ήδη χρησιμοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365