Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Τα 4 φορολογικά οφέλη των νέων αγροτών - Ενημέρωση απο την Γεωτεχνική Αλμωπίας

Άρθρο

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρων  για το πρόγραμμα του Νέου Αγρότη και  την κινητικότητα των νέων για την επιτυχία στο πρόγραμμα, παρακάτω παρατίθενται 4 βασικά οικονομικά – φορολογικά οφέλη που προκύπτουν από την έναρξη τους.

1. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για την πρώτη 5ετία

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν. 3986/2011 εξαιρούνται της καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών.

2. Μείωση προκαταβολής φόρου για τα εισοδήματα του 2020

Μειώνεται από φέτος, για όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%.

3. Μειώσεις φόρου στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Για ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, καθώς επίσης και για τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες που αποκτούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται πλέον έκπτωση φόρου:

* 777 ευρώ, εάν δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα.

* 810 ευρώ, εάν υφίσταται ένα προστατευόμενο τέκνο.

* 900 ευρώ, εάν υπάρχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.

* 1.120 ευρώ, εάν υφίστανται τρία προστατευόμενα τέκνα.

* 1.340 ευρώ, εάν υφίστανται τέσσερα προστατευόμενα τέκνα.

* επιπλέον 220 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο από το πέμπτο και πάνω.

4. Μειωμένη φορολογική κλίμακα

Ο Ν. 4172/2013 παράγραφος 2 του άρθρου 29, προβλέπει ότι τα φυσικά πρόσωπα με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μετά και για τα τρία πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας μειώνεται κατά 50% εφόσον το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά τους από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.Με δεδομένο ότι ο συντελεστής από τον Ιανουάριο του 2020 έχει διαμορφωθεί στο 9% οι νέοι αγρότες (έναρξη εντός τριετίας) θα φορολογηθούν με 4,5 όταν το εισόδημα τους δεν υπερβαίνει τις 10.000 €. 


Γεωργίου Ιωάννης 

Γεωπόνος – Γεωργικός Σύμβουλος




1 σχόλιο:

  1. Και λογιστική ενημέρωση, μπράβο Γιαννάκη, ποσό πάει το 3μηνο;δεν είπες προχθες όταν με καλεσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365