Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 46χρονος δάσκαλος που έστελνε προκλητικά SMS σε 10χρονες μαθήτριες

Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος σε μαθήτριες δημοτικού

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο 46χρονος δάσκαλος που κατηγορείται για την αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων σε μαθήτριες Ε' Δημοτικού σε σχολείο της νοτιοανατολικής Αττικής. Σοκάρουν τα μηνύματά του. 


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, τελικά, ο 46χρονος δάσκαλος που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για κατάχρηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του, μετά την αποκάλυψη πως έστελνε προκλητικά SMS, ερωτικού περιεχομένου σε 10χρονες μαθήτριες. Σοκάρουν τα μηνύματά του. 


Ο εκπαιδευτικός έμεινε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή το μεσημέρι της Τρίτης (25/05) , όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του, Μάνος Τσαλικίδης.


Οι δηλώσεις του δικηγόρου του


«Ολοκληρώθηκε η απολογία του εντολέα μου, ο οποίος μετά από τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και του κυρίου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος» σημείωσε ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, δηλαδή να μην ληφθούν πλάνα και φωτογραφίες από αυτόν και την οικογένειά του».


Σημειώνεται πως ο δάσκαλος αρνήθηκε τις κατηγορίες και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ενώ, σύμφωνα με το «Mega», παραδέχθηκε πως είχε επικοινωνία με τις ανήλικες, με άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο.


Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος δάσκαλος υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο δήμου της νοτιοανατολικής Αττικής και βαρύνεται με το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στον δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση καθώς και το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.


Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε ο δάσκαλος σε μαθήτριες δημοτικού


Ο εκπαιδευτικός, 48 ετών και πατέρας δύο παιδιών, φέρεται να ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στις μαθήτριες του πριν από 10 ημέρες, ενώ υποστήριξε ότι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων και στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.


«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δε θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...», έγραψε σε μία μαθήτριά του με εκείνη, να απαντάει: «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι». Ο δάσκαλος ανταπαντά: «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου». Σε άλλο διάλογο έγραψε: «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».


«Τι είναι αυτά που λέτε κύριε... (το όνομα του δασκάλου)»;, φέρεται να απάντησε άλλο κορίτσι και ο εκπαιδευτικός να απαντάει: «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις...».


Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές


Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο 46χρονος εκπαιδευτικός, προσπάθησε μεθοδευμένα να πλησιάσει και να δημιουργήσει οικειότητα με τριών μαθήτριες Ε' Δημοτικού.  Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο που δέχονταν αντίστοιχα μηνύματα.


Η διερεύνηση της υπόθεσης από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε μετά από καταγγελία των γονέων των τριών μαθητριών, οι οποίες λάμβαναν τα μηνύματα.


Στην κατάθεσή του μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως ήθελε να βοηθήσει τις μαθήτριες στην βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365