Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Έσπασαν τα κοντέρ χθες οι εμβολιασμοί - Πόσοι έγιναν στην Πέλλα - Πόσο διαρκεί η ανοσία

Στην Π.Ε. Πέλλας έχουν εμβολιαστεί 46.943 συμπολίτες μας

Σε τροχιά απογείωσης το πρόγραμμα «Ελευθερία» στη χώρα μας, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 108.576 εμβολιασμοί.


Από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί  στην χώρα μας 3.309.788  άτομα. 108.576 χθες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. 1.037.129 και με τις δύο δόσεις.


Στην Π.Ε. Πέλλας έχουν εμβολιαστεί 46.943 συμπολίτες μας. Χθες εμβολιάστηκαν 1.455 άτομα(ημερήσιο ρεκόρ). Και με τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν εμβολιαστεί 15.757 συμπολίτες μας στο Νομό Πέλλας.


Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό

Τα πρώτα ευρήματα για την διάρκεια της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό εξήγησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.


Παίρνοντας τον λόγο κατά την ενημέρωση από το υπουργείου υγείας, η κα. Θεοδωρίδου έκανε λόγο για ένα «χαρμόσυνο μήνυμα που έστειλαν οι 30ρηδες και η σελίδα των εμβολιασμών γύρισε με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους».


Σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, η κα. Θεοδωρίδου, είπε ότι τους πρώτους 3 μήνες είναι εξαιρετικά σπάνια η επαναλοίμωξη, ενώ μελέτες μιλούν για 6 και 9 μήνες προστασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365