Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Επικοινωνία Σταμενίτη για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου των Υπ. Γεωργίας - «Θετική η αντίδραση του Ευρωπαίου Επίτροπου»

Δελτίο Τύπου

Τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης σήμερα 28 Μαΐου 2021, προκειμένου να ενημερωθεί για το κοινό αίτημα Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας που αφορά την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 221 του Κανονισμού της ΚΟΑ και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των παραγωγών, που έχουν υποστεί ζημιές και απώλειες στις παραγωγές τους από τους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου. 

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός κατά τη διάρκεια της συνόδου ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης οικονομικών πόρων για τις αποζημιώσεις των αγροτών, αλλά και να επιτρέψει να αξιοποιηθούν οι κρατικές ενισχύσεις. Βασικός στόχος, όπως τόνισε ο Έλληνας Υπουργός, είναι να τεθεί σε εφαρμογή κάθε μέτρο που δύναται να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικά δυσχερούς κατάστασης.

Η αντίδραση του Ευρωπαίου Επίτροπου ήταν θετική καθώς αναγνωρίζεται το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι παραγωγές αλλά και η ανάγκη για στήριξη. Το επόμενο διάστημα αναμένονται τα αποτελέσματα της κοινής προσπάθειας των τριών Υπουργών, καθώς όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε αίτημα εξετάζεται βάσει συγκεκριμένων διαδικασιών.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής κ. Διονύσης Σταμενίτης μετέφερε τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλλει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός, από την πρώτη στιγμή, ώστε οι παραγωγοί να λάβουν τη στήριξη που δικαιούνται, τονίζοντας ότι αναγνωρίζεται από όλους η άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ. Στο πλαίσιο των συνομιλίων του ο Βουλευτής επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι οι παραγωγοί του Νομού Πέλλας έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και το γεγονός αυτό καθιστά αναγκαία την εφαρμογή συγκεκριμένων αποφάσεων, όπως η καταβολή προκαταβολών και οι έγκαιρες αποζημιώσεις. 

Αναφορικά με το ζήτημα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου: http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/11396dt280521?fbclid=IwAR1SfKg0BnSllWnRHM9iOlu9Jg5kDwQMDayrol5zsJ9YcnhB-FdJHJUdeNw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365