Κυριακή, 30 Μαΐου 2021

Επισκέψεις Θεοδώρας Τζάκρη στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Ανάγκη ο ΕΛΓΑ να επιταχύνει τις  απαιτούμενες ενέργειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.


Από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη 27 Μαΐου σε περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας και πιο συγκεκριμένα στην Άψαλο, τους Σαρακηνούς, την Κορυφή και την Κερασιά επλήγησαν σημαντικά οι καλλιέργειες  κερασιών, ροδάκινων, ακτινιδίων, νεκταρινιών και άλλων πολυετών καλλιεργειών στην Άψαλο και αποκλειστικά η καλλιέργεια του κερασιού που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και αποτελεί μονοκαλλιέργεια στους Σαρακηνούς, την Κορυφή και την Κερασιά και είχαν απομείνει μετά από τους πρόσφατους ανοιξιάτικους παγετούς του Μαρτίου και Απριλίου. 


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφθηκε χθες Σάββατο 29 Μαϊου τις πληγείσες περιοχές,  όπου διαπίστωσε ότι έχει καταστραφεί το 70% του αγροκτήματος στους Σαρακηνούς, εξολοκλήρου η καλλιέργεια του κερασιού στο αγρόκτημα της Κορυφής και το 30% του συνολικού αγροκτήματος της Κερασιάς και βρήκε τους αγρότες σε απόγνωση,  μετά και την νέα καταστροφή που έπληξε τις καλλιέργειές τους. 


Προηγουμένως η κυρία Τζάκρη είχε ενημερωθεί από  τους υπηρεσιακούς παράγοντες του καταστήματος ΕΛΓΑ στη Βέροια, οι οποίοι είχαν  πραγματοποίησει ήδη προεπισκοπήσεις στις πληγήσες περιοχές,  οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για αποζημιώσιμες ζημιές, οι οποίες θα  αποζημιωθούν κανονικά από τον ΕΛΓΑ. Οι αναγγελίες για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους κερασοπαραγωγούς των οποίων τα αγροκτήματα έχουν υποστεί ζημιά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 31 Μαΐου.


Από την πλευρά της η κ. Τζάκρη ζήτησε  να σταλούν το ταχύτερο δυνατόν γεωπόνοι- εκτιμητές για την πραγματοποίηση των εξατομικευμένων εκτιμήσεων στις πληγείσες περιοχές τώρα που οι ζημιές είναι νωπές, καθώς η άμεση έναρξη των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς. 

Επιπλέον για μια ακόμη φορά έθεσε το θέμα της ένταξης των παραγωγών σε επιδοτούμενα προγράμματα ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών ώστε να αποκτήσουν αντιχαλαζιακά δίχτυα, ανεμομείκτες, συστήματα τεχνητής βροχής κλπ με στόχο να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους από τα αντίξοα καιρικά φαινομένα που τόσα προβλήματα δημιουργούν όλο και πιο συχνά στις καλλιέργειες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της όξυνσης της κλιματικής αλλαγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365